Bilim - Teknoloji iOS 16, iPhone'unuzu daha kişisel bir cihaza dönüştürüyor
Paylaş
iOS 16, iPhone'unuzu daha kişisel bir cihaza dönüştürüyor

iOS 16 güncellemesi Apple tarafından bir süre önce resmen yayınlandı. iOS 16 sürümüyle birlikte Apple, kilit ekranını yeniden tasarlıyor ve daha fazla kişiselleştirme imkanı sunuyor.

iOS 16 sürümü duvar kağıdı ve kilit ekranı için daha fazla özellik sunmaya başlıyor. Artık seçtiğiniz fotoğrafta nesnenin veya yüzün ön plana çıkması için bir derinlik efekti yer alıyor. Ayrıca seçtiğiniz fotoğrafta farklı renk efektleri uygulamanız da mümkün kılınıyor. Farklı widget’lar ekleyebildiğiniz kilit ekranına isterseniz günlük, saatlik veya dokunduğunuzda yenilenen fotoğraflar da ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca iki adet dinamik hava durumu tabanlı duvar kağıdı sisteme entegre edilmiş. Özellikle astronomi tabanlı duvar kağıdı dikkat çekici. Dünya gezegenine yakınlaştırılmış bir görünüm sunan bu duvar kağıdı ayrıca telefon kilidini açtığınızda mevcut konumunuza doğru yakınlaştırılıyor.

Bununla birlikte birden fazla kilit ekranı kaydedebilir ve gerektiğinde kullanabilirsiniz. İşteyseniz, iş odaklı widget’larla daha az kişiselleştirilmiş bir kilit ekranı seçebilir veya tüm bildirimleri kapatan bir “rahatsız etme” odağı oluşturabilir ve daha az gözü yoran duvar kağıtları seçebilirsiniz.