Bilim - Teknoloji iPhone 15, Sony'nin en yetenekli kamerasıyla gelebilir
Paylaş
iPhone 15, Sony'nin en yetenekli kamerasıyla gelebilir

iPhone 15’in Sony'nin son teknoloji kamera sensörüyle geleceği iddia edildi. Düşük ışıkta daha iyi performans sunan sensör, iPhone kamerasını çok daha iyi hale getirecek.

Nikkei Asia'ya tarafından hazırlanan yeni bir rapor iPhone 15’in kamerasına dair ilk bilgileri ortaya çıkardı. Sony'nin mevcut kameralardan iki kat daha yetenekli kamerası ile donatılacak cihazın kamerası, doygunluk sinyal seviyesini ikiye katlayacak. Akım sensörlerinin iki katı ışık toplama kapasitesine sahip olacağı anlamına gelen bu sensör, teorik olarak gürültüyü azaltmaya ve dinamik aralığını iyileştirmeye yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Rapor, Sony'nin en yeni sensör teknolojisinin fotodiyotları ve transistörleri ayrı alt tabaka katmanlarına yerleştirerek sensörün ayrılmış katmana daha fazla fotodiyot eklemesine olanak tanıyan yeni bir yarı iletken mimarisi kullandığını açıklıyor. Ayrıca Sony'nin, bu sensör teknolojisini sadece Apple telefonlarında değil diğer marka telefonlarında da kullanması bekleniyor.

Kamera sensörünün gelişimi hakkında şimdiye kadarki en büyük gelişmeyi iPhone 15 Pro'da görebiliriz. Çünkü söylentilere göre cihaz, Apple'ın 90 derecelik ayna sistemiyle daha fazla optik yakınlaştırma sağlayabilen ilk periskop lens ile piyasaya sürülecek.

Taptic Engine ile gelebilir

Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, iPhone 15 Pro ve Pro Max’te fiziksel tuş olmayacağını duyurmuştu. Apple analisti ve yeni iPhone'lar hakkında bilgiler aktaran Ming-Chi Kuo bir süre önce Barclays analistlerini destekleyecek yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

Taptic Engine teknolojisini Apple için üreten Cirrus Logic John Forsyth, “Kilit ortaklarımızdan biriyle yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz. Taptic Engine gibi ürünlerde kullanılan HPMS bileşenini yeniden akıllı telefonlarda görebileceksiniz. Geliştirdiğimiz teknolojiyi gelecek yılın ikinci yarısında kullanıcılara sunacağız” şeklinde bir açıklama yaptı.