Bilim - Teknoloji M2 işlemcili iPad Pro kısa süre sonra tanıtılabilir
Paylaş
M2 işlemcili iPad Pro kısa süre sonra tanıtılabilir

M2 işlemcili yeni iPad Pro modelleri önümüzdeki günlerde tanıtılabilir. Yeni Mac'lerin ise bu yılın sonlarına doğru duyurulması bekleniyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın kısa süre sonra M2 çipe sahip yeni iPad modellerini duyuracağını onayladı. J617 ve J620 kod adlı yeni iPad Pro modelleri, 11 inç ve 12.9 inç olmak üzere iki ekran boyutuyla gelecek. M2 işlemci, M1 işlemciye kıyasla %20 daha hızlı.

Haberin Devamı

M2 çipli 11 inç ve 12.9 inç yeni iPad Pro ile birlikte giriş seviye iPad modelinin de tanıtılması bekleniyor. Haziran ayında ortaya çıkan 10. nesil iPad’in 5G desteğinin yanında yeni bir tasarıma sahip olacağı ve Lightning yerine USB-C portunu kullanacağı tahmin ediliyor. Yeni giriş seviye iPad, iPhone 12 ve iPad Air 4’te bulunan Apple A14 Bionic çipten güç alacak. Apple’ın yeni iPad Pro ve iPad 10. nesil modelini bir etkinlikte değil, basın açıklamasıyla duyuracağı söyleniyor.

14 inç ve 16 inç’lik yeni MacBook Pro modellerinin ise 2022’nin sonlarında tanıtılması bekleniyor. Yeni MacBook’lar, M2 çipinin daha güçlü sürümleri olan M2 Pro ve M2 Max çipten güç alacak.