Bilim - Teknoloji NASA, 10 bin katrilyon dolar değerindeki asteroidin peşinde
Paylaş
NASA, 10 bin katrilyon dolar değerindeki asteroidin peşinde

NASA, 16 Psyche adlı görevine yeniden başladığını duyurdu. NASA, 10 Ekim 2023'te asteroide bir sonda göndermeyi planlıyor. Bu asteroidin 10 bin katrilyonluk altın, platin, demir ve nikel içerdiğine inanılıyor.

ABD Uzay Ajansı NASA'nın ilgilendiği asteroit 16 Psyche'nin eski bir gezegenin çekirdeği olduğuna inanılıyor. Ancak onu bu kadar önemli yapan detay çok farklı.

Haberin Devamı

Asteroit 16 Psyche'in tüm Dünya ekonomisinin değerini aşan, yaklaşık 10.000 katrilyon ABD doları değerinde büyük miktarlarda demir, nikel platin ve altın içerdiği söyleniyor. Bilim insanları ise metallerin parasal değeriyle değil, olası gezegensel kökenlerle ilgileniyor. Asteroidin değeri dünyadaki her insanı milyarder yapabilecek kadar yüksek. Asteroit teoride her bir dünyalıyı 1.3 milyar euro zenginleştirebilir.

16 Psyche uzay aracının Ağustos 2022'de fırlatılması ve 2026'da asteroide varması bekleniyordu. Ancak, sondanın yazılımıyla ilgili sorunlar vardı, bu nedenle görev planlandığı gibi başlayamadı. Tahmini yeni fırlatma tarihi 10 Ekim 2023. Uzay aracı böylece Ağustos 2029'da asteroide ulaşmış olacak.

Haberin Devamı

1979 tarihli Ay Anlaşması, "Ay'ın ve diğer gök cisimlerinin keşfi ve kullanımının tüm insanlığın mülkiyetinde olacağını" belirtiyo. Ayrıca bu alandaki tüm faaliyetler eşitlik ilkeleri çerçevesinde yürütülüyor.