Bilim - Teknoloji Nesli tükenmiş mamut etinden köfte ürettiler
Paylaş
Nesli tükenmiş mamut etinden köfte ürettiler

Bu köfteye ne diyelim: Mamut mu diyelim?

Bir gıda firması, uzun yıllar önce nesli tükenen yünlü mamutun hücrelerini kullanarak dev bir köfte üretti. Mamut köftesi geçtiğimiz salı günü Hollanda'daki bilim müzesi Nemo'da tanıtıldı.

Haberin Devamı

Projenin amacı, hayvanları öldürmeden hücrelerden yetiştirilen yapay etin potansiyelini göstermek; büyük ölçekli hayvancılık üretimi ile vahşi yaşamın yok edilmesi ve iklim krizi arasındaki bağlantıyı vurgulamak. Bu ilginç yiyecek kültür etine farklı bir yaklaşım getiren Avustralyalı şirket Vow tarafından üretildi.

Tavuk ve balık gibi geleneksel et türlerinin yerine geçebilecek yapay ürünler üzerinde çalışan çok sayıda şirket var. Ancak Vow, yeni et türleri yaratmak için alışılmadık türlerden elde edilen hücreler kullanmayı hedefliyor.

Şirket aralarında alpaka, bufalo, timsah, kanguru, tavus kuşu ve farklı balık türlerinin de bulunduğu 50'den fazla türün potansiyelini araştırmış durumda. Japon bıldırcını, lokantalara satılacak ilk kültür eti olacak ve bu yıl içinde Singapur'daki restoranlarda satışa sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

Vow'un kurucu ortağı Tim Noakesmith, “Yünlü mamutu seçtik çünkü o çeşitlilik kaybının ve iklim değişikliğinin bir sembolü” diyor.

Mashable Türkiye haberinin devamı  için tıklayın...