Bilim - Teknoloji Steam interneti yavaş olanlar için yeni bir özellik sunuyor
Paylaş
Steam interneti yavaş olanlar için yeni bir özellik sunuyor

Steam, yavaş internet bağlantısına sahip olan kullanıcıları için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. SteamDB’nin geliştiricisi Pavel Djundik tarafından keşfedilen yeni Steam kodları, şirketin tek bir internet hattı üzerinden birden fazla cihaza oyun kopyalamaya izin vereceğini gösteriyor.

Steam için geliştirilen yeni özellik peer-to-peer (eşler arası) Steam oyun transferini mümkün kılıyor. Yani oyuncular, internet tüketmeden aynı yerel ağ (LAN) üzerindeki bilgisayarlar arasında dosya transferi yapabilecek.

Haberin Devamı

LAN dosya transferinin Ethernet kablosuyla veya kablosuz şekilde yapılabildiğini belirtmek gerekiyor. Steam’in hangi LAN aktarımını destekleyeceği ise belirsiz. Djundik, öncelikle Steam Deck sahiplerinin bu özelliğe erişebileceğini ve oyunlarını bilgisayarlardan kopyalayabileceğini tahmin ediyor. Steam’deki kodlara göre dosya transferi yaparken Steam Guard’ı bile atlamak mümkün olacak.

Steam’in LAN transfer desteği Valve için de bir kazanç sağlayacak. Şirketin sunucu maliyetleri ve Steam’den dosya indiren kullanıcı sayısı azalacak. Böylece büyük oyunların çıkış yaptığı tarihlerdeki tıkanıklığın da önüne geçmiş olacak.