Bilim - Teknoloji Telegram nedir, nasıl kullanılır? Telegram nasıl indirilir? IOS ve Android telefonlarda kullanılır mı?
Paylaş
Telegram nedir, nasıl kullanılır? Telegram nasıl indirilir? IOS ve Android telefonlarda kullanılır mı?

Telegram nedir ve nasıl kullanılır soruları Whatsapp’ta yaşanan erişim problemi ile yeniden gündeme geldi. Son dönemlerde kullanımı artan ve dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya ulaşan Telegram kolaylıkla indirilebiliyor ve IOS ve Android telefonlarda sıkıntısız olarak kullanabiliyor. İşte Telegram hakkında merak edilen detaylar…

Telegram, mesajlaşma, görüntülü ve sesli konuşma ile ses ve görüntü dosyalarının internet üzerinden kolaylıkla gönderilmesini sağlayan mecralardan biri. Son dönemlerde kullanıcı sayısını hızla artıran Telegram, özellikle en büyük mesajlaşma uygulamalarından olan Whatsapp’ta yaşanan erişim problemleriyle kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor…

Haberin Devamı

TELEGRAM NEDİR?

Telegram, hız ve güvenlik odaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır. Aşırı hızlı, basit ve ücretsizdir. Telegram tüm cihazlarda aynı anda kullanılabilir. Mesajlar, çok sayıda telefon, tablet veya bilgisayar arasında sorunsuz bir şekilde eşitlenir.

TELEGRAM’IN ÖZELLİKLERİ 

Telegram ile mesajlar, fotoğraflar, videolar ve herhangi türde dosyalar (doc, zip, mp3 vb.) gönderebilir ve 200.000 kişiye kadar gruplar veya sınırsız izleyiciye yayın yapmak için kanallar oluşturabilirsiniz. Telefon rehberindeki kişilere yazılabilir ve kişiler kullanıcı adlarıyla bulunabilir. Telegram, SMS ve e-postanın birleştirilmiş hali gibidir ve tüm kişisel veya iş ile ilgili mesajlaşma ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Ek olarak, uçtan uca şifreli sesli ve görüntülü aramaların yanı sıra binlerce katılımcı için gruplarda sesli sohbetler destekleniyor.

Haberin Devamı

TELEGRAM NASIL İNDİRİLİR? 

Telegram bilgisayara ya da iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı cihazlara App Store ve Google Play üzerinden indirilebilir. Ayrıca uygulamanın masaüstü sürümü de bulunuyor.

TELEGRAM NASIL KULLANILIR? 

Telegram indirilir ve uygulama açılır. Güncel cep numarası girilir. Telefona gelen onay kodu çıkan ekrana yazılır. Ad, soyad yazılarak bir de profil fotoğrafı eklenir. Uygulama kaydı tamamlandı.  Menü seçeneğine tıklanarak yeni grup, yeni kanal oluşturulabilir ve arama yapılabilir. Uygulama PC'lerde, Android ve iOS'a kullanılabilir.