Bilim - Teknoloji Tesla, Full-Self Driving Beta yazılımını 15 bin dolar yaptı
Paylaş
Tesla, Full-Self Driving Beta yazılımını 15 bin dolar yaptı

Tesla CEO’su Elon Musk'ın geçen ay da açıkladığı gibi 5 Eylül tarihinden itibaren Full-Self Driving Beta opsiyonunun fiyatı 15 bin dolara yükseldi.

Tesla CEO'su Elon Musk geçen ay şirketin sunduğu Full-Self Driving Beta (FSD Beta) opsiyonunun fiyatını yükselteceklerini açıklamıştı. Söz konusu fiyat artışı artık Tesla'nın resmi internet sitesine de yansıdı ve FSD Beta'nın fiyatı 3 bin dolar artışla 15 bin dolara çıktı. Bu opsiyonu satın alan Tesla sahiplerinin çeşitli otonom sürüş fonksiyonlarından faydalanmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Tesla kullanıcılarına Enhanced Autopilot adlı farklı bir seçenek daha sunuyor. Bu sistemin fiyatı ise 6 bin dolar. Ayrıca bu sistem de mevcut şartlarda FSD Beta'nın sunduğu pek çok fonksiyonu kullanıcılarına sunabiliyor.

Enhanced Autopilot , şerit ortalama ve otonom bir şekilde şerit değiştirme gibi direksiyon müdahalesi gerektiren işleri kendi başına halledebiliyor. Sistem Navigate on Autopilot özelliğiyle navigasyon rotasına bağlı otoyol giriş-çıkış rampaları ve kavşaklarla başa çıkabiliyor.