Bilim - Teknoloji TikTok, dikkat dağıtmayan yeni bir kaydırma deneyimini test ediyor
Paylaş
TikTok, dikkat dağıtmayan yeni bir kaydırma deneyimini test ediyor

TikTok, uygulamada dikkat dağıtıcı olmayan bir kaydırma deneyimine izin verecek yeni bir özelliği test ettiğini doğruladı. Onur Binay/posta.com.tr

TikTok kullanıcılarının videolar arasında kaydırarak gezinirken içerikleri ekran üstündeki bilgiler olmadan görmesini sağlayacak bir deneyimi test ediyor.  Kullanıcı adı, açıklama ve ses bilgisi gibi arayüz unsurlarının çıkarıldığı bu özellik, Clear Mode (Temiz Mod) olarak adlandırılıyor.

Haberin Devamı

Yeni özellik tam olarak kullanıma sunulursa, ekrandaki dağınıklıktan kurtulmak ve yalnızca görüntüledikleri içeriğe odaklanmak isteyenler için hoş bir özellik olabilir. Ancak yeni özelliğin tüm kullanıcıların erişimine ne zaman açılacağı belli değil.

Test sürecine dahil olanlar, Temiz Mod’u videonun üstüne parmaklarını uzun süre basılı tutarak açılan menü üzerinden aktif hale getirebilecek.

Platformda kullanıcılar sık sık videoların altına “Crop” (Kes) yorumunu bırakıyor. Bu yorum videolardan alıntı yapılmak istenen alan bir yazı veya butonla kapandığı için yapılıyor. Temiz Mod ile bu yorumların azalması muhtemel görünüyor.