Bilim - Teknoloji Türk mühendisler Stanford Üniversitesi'nin ‘dünyanın en etkili bilim insanları’ listesine girdi
Paylaş
Türk mühendisler Stanford Üniversitesi'nin ‘dünyanın en etkili bilim insanları’ listesine girdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin mühendislik ve fen fakültelerinde yer alan Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, Dr. Aytaç Altan, Dr. Ferdi Kara, Dr. Seçkin Karasu ve Prof. Dr. Baki Hazer, Stanford Üniversitesi'nin her yıl yayınladığı dünya çapında yüksek prestije sahip Elsevier BV metriklerine göre ‘dünyanın en etkili bilim insanları’ arasında yer aldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 4, Fen Fakültesinden ise 1 emekli öğretim üyesi Stanford Üniversitesi'nin her yıl yayınladığı ‘dünyanın en etkili bilim insanları’ listesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Elsevier BV metrikleri, nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, atıf sayısı, h-index, hm-index, atıf alan yayın sayısı ve atıf yapılan yayınların yer aldığı dergilerin etkisi kullanılarak hazırlanıyor.

İŞTE TÜRKİYE'DEN LİSTEYE GİREN "EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI"

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, Elektrik Elektronik Mühendisliğinden Dr. Aytaç Altan ve Dr. Ferdi Kara ile Dr. Seçkin Karasu ve Kimya Bölümü'nden 2018 yılında emekli olan Prof. Dr. Baki Hazer, dünya çapında yüksek prestije sahip 2022 Elsevier BV metriklerine göre ‘dünyanın en etkili bilim insanları’ arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Kariyer boyu etki’ ve ‘yıllık etki’ olmak üzere iki kategoride yapılan sıralamada, ‘kariyer boyu etki’ kategorisinde Prof. Dr. Baki Hazer 123.594., Prof. Dr. Bülent Ekmekçi 394.848. sırada yer aldı.

‘Yıllık etki’ kategorisinde ise Dr. Aytaç Altan 19.961., Prof. Dr. Baki Hazer 118.225., Dr. Seçkin Karasu 183.795., Prof. Dr. Bülent Ekmekçi 197.454., Dr. Ferdi Kara 454.078. oldu.