Bilim - Teknoloji Türkiye’de Twitter mavi tik ücreti ne kadar? Twitter mavi tik aboneliği nasıl alınır?
Paylaş
Türkiye’de Twitter mavi tik ücreti ne kadar? Twitter mavi tik aboneliği nasıl alınır?

Twitter mavi tik ücreti, son günlerde tüm dünyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Ekon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldıktan sonra mavi tikin ücretli olacağını duyurmuştu. Son olarak mavi tikten 8 dolar ödeme alınacağı haberi gündeme bomba gibi düşerken, bu ücretin farklı ülkelerde farklı miktarda alınacağı kaydedildi. Peki, Türkiye’de Twitter mavi tik ücreti ne kadar? Twitter mavi tik aboneliği nasıl alınır? İşte detaylar…

Dünya çapında en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformlarından Twitter’da mavi tik depremi yaşanıyor. Platformun yeni sahibi Elon Musk sadece özel şartları taşıyan kişilerin sahip olduğu mavi tikten artık ücret alınacağını duyurdu. 8 dolar olarak belirlenen Twitter mavi tik ücretinin ise her ülkenin alım gücüne göre belirleneceği belirtildi. Türkiye’de Twitter mavi tik ücreti ne kadar? sorusu da açıklamaların ardından gündem oldu…

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE TWİTTER MAVİ TİK ÜCRETİ NE KADAR?

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Twitter mavi tik ücretinin 8 dolar olarak ücretlendirileceğini bildirmiş, "Bu yöntemle içerik üreticilerini ödüllendirmesi için Twitter'a bir gelir kapısı açılacak." demişti.

Twitter mavi tik ücreti 8 dolar olarak bildirilirken, bu ücretin her ülkenin alım gücüne göre değişeceği de belirtildi. Bu kapsamda Türkiye’de mavi tık ücreti de belli oldu.

Buna göre Türkiye’de Twitter mavi tik ücreti 109,99 TL olarak belirlendi.

TWİTTER MAVİ TİK ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

Twitter mavi tik onaylı hesapların ödeme yöntemleri ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili açıklamanın ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.

TWİTTER MAVİ TİK ABONELİĞİ NASIL ALINIR?

Şimdilik bu aylık abonelik türü ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da satın alınabilir durumda. Aboneliğe profildeki seçeneklerden kayıt yaptırabilecekler.

Haberin Devamı