Bilim - Teknoloji Twitter hakkında veri ihlali nedeniyle soruşturma başlatıldı
Paylaş
Twitter hakkında veri ihlali nedeniyle soruşturma başlatıldı

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Twitter hakkında veri ihlali soruşturması başlattı. Komisyondan yapılan açıklamada, 5,4 milyon Twitter kullanıcısına ait verilerin kasımda internet ortamında yayımlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili şirket yetkilileriyle görüşüldüğü vurgulanan açıklamada, Twitter'ın, Avrupa Birliği (AB) Genel Veri Koruma Tüzüğü'nü ihlal etmiş olabileceği ifade edilirken, sosyal medya platformu hakkında verilerle ilgili ihlaller nedeniyle soruşturma başlatma kararı verildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Twitter ağustos ayında bilgisayar korsanlarının sistemdeki bir açıktan faydalandığını duyurmuş ancak bundan etkilenen hesap sayısı hakkında bilgi vermemişti ancak medyada yer alan haberlerde, 5,4 milyon Twitter kullanıcısının bilgilerinin bilgisayar korsanlarının kullandığı bir internet forumunda 24 Kasım'da paylaşıldığı belirtilmişti.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Aralık 2020'de bazı özel paylaşımların herkes tarafından görünür hale gelmesine yol açan bir hata nedeniyle Twitter'a 450 bin euro ceza kesmişti. Komisyon, ihlale konu olan şirkete ya küresel gelirinin yüzde 4'ü ya da 20 milyon euroya kadar ceza verme yetkisine sahip.

Herkese açık hale geldi

Twitter’da değişiklikler ve yenilikler yapılmaya da devam ediyor. Son olarak Musk, bir tweet görüntüleme özelliğini kullanıcılara duyurdu. Platformdaki paylaşımlara ait görüntülenme sayılarının tüm kullanıcılara açıldığını duyurdu.

Haberin Devamı