Bilim - Teknoloji USB 4 2.0, 80 Gbps aktarım hızı sunuyor
Paylaş
USB 4 2.0, 80 Gbps aktarım hızı sunuyor

USB Promoter Group, USB 4 2.0’yi duyurdu.  Yeni standart spesifik olarak 80Gb/s seviyesine kadar hız sunacak ve bu hız çok şaşırtıcı şekilde mevcut USB-C kablolar için de geçerli olacak.

Yeni standart, USB 4 sürüm 1.0, SB 3.2, USB 2.0 ve Thunderbolt 3 ile geriye dönük uyumlu olacak. Ancak USB 1.0 ve Thunderbolt 4 ile uyumlu olmayacak. USB 4 2.0 teknik özellikleri, USB Type-C ve USB Güç Dağıtımı (USB PD) için güncellenecek.

Haberin Devamı

Hız konusunda Thunderbolt 4 standardını da ikiye katlayacak altyapı, direkt olarak 80Gb/s kabloları da pazarın yeni standardı haline getirecek.

Lisans sorunları nedeniyle, USB ve Thunderbolt paralel olarak güncelleniyor. Intel dizüstü bilgisayarlarda Thunderbolt bağlantı noktası bulunurken, AMD Ryzen dizüstü bilgisayarlarda USB 4 markası bulunuyor. Ancak Intel, Thunderbolt 4’e güncellendikten sonra bile aktarım hızları kabaca Thunderbolt 3 ve USB 4 1.0’ın hızlarına eşitti. İkinci sürümle birlikte, Ryzen tabanlı dizüstü bilgisayarlar, en azından Intel Thunderbolt 5’i duyurana kadar bir avantaja sahip olabilir.