Bilim - Teknoloji Uzaya balonla yolculuğun tarihi belli oldu
Paylaş
Uzaya balonla yolculuğun tarihi belli oldu

Uzay turizmi şirketi Halo Space, 2025'ten itibaren, yolcuları çığır açan bir balon yolculuğuyla uzaya fırlatacak. Balonla uzay yolculuğunun ortalama bilet fiyatları da belli oldu.

Uzay turizmi şirketi olan Halo Space insanların uzaya balonla seyahat etmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Madrid merkezli şirket, balona bağlı bir kapsül içinde turistleri uzayın kenarına götürmeyi planlıyor. Nihai kapsül tasarımı, 8 yolcu ve bir pilotu taşıyabilecek kapasitede olacak.

Haberin Devamı

40 km yüksekliğe kadar 360 derecelik dünya manzarasına izin veren kapsül panoramik pencerelere sahip olacak.

Şirket, Hindistan'daki prestijli Tata Temel Araştırma Enstitüsü'nün (TIFR) Balon Tesisi'nden yola çıkacak olan test uçuşunu aralık ayının üçüncü haftasında gerçekleştirecek.

Daily Mail'in haberine göre, İspanya'da 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda ikinci bir test uçuşu daha planlanıyor.

İsviçreli yatırım bankası UBS, ticari uzay uçuşunun önümüzdeki on yılda 3 milyar dolarlık bir iş haline gelme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

2029’dan itibaren yılda 3 bin yolcu ile toplam 400 ticari seyahat yapmayı planlayan şirketin ilk ticari uçuşlarını 2025’te başlatması bekleniyor. Bilet fiyatlarının ise 100 ila 200 bin euro arasında olması öngörülüyor.

Haberin Devamı