Bilim - Teknoloji YouTube’ta ortak canlı yayınlar başlıyor
Paylaş
YouTube’ta ortak canlı yayınlar başlıyor

YouTube, içerik oluşturucularının canlı yayınlarına konuk davet etmelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu özellik ilk etapta masaüstü sürümde kullanılamayacak ama telefon yardımı ile konuklar canlı yayınlara katılabilecek.

YouTube, bu özelliği ilk etapta sadece belli başlı yayıncılar için kullanıma sunacak. İlerletne dönemde bu özellik herkes için kullanıma açılacak.

Haberin Devamı

Yeni özellikle içerik üreticiler, canlı yayın içerisinde farklı konuklara geçiş yapabilecek, aynı zamanda yayın içerisinde yalnızca bir misafirin görünmesini sağlanabilecek. Canlı yayına bir konuk davet edildiğinde, yayın sahibi ekranda üst tarafta görünüyor.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, bazı içerik oluşturucular hesaplarında yeni “Go Live Together” seçeneği ile karşılaşacak. İçerik oluşturucular bu canlı yayınlar için başlık, açıklama, para kazanma ayarları, küçük resimler ve görünürlük ayarları dahil olmak üzere akış ayrıntılarını ayarlayabilecek.

Yayın öncesinde misafir davete tıkladıktan sonra konuk bekleme odasına alınacak. Her iki kişi de hazır olduğunda yayın sahibi “Canlı Yayına Geç” diyerek yayını başlatabilecek.

Haberin Devamı