Ekonomi Bir kentin yeniden doğuşuna şahit olun

Bir kentin yeniden doğuşuna şahit olun

Paylaş
Bir kentin yeniden doğuşuna şahit olun

Kartallar genellikle 70 yaşına kadar yaşarlar. Ama bu onlar için kolay bir süreç değildir. Çünkü 40 yaşındayken ciddi bir karar vermek zorunda kalırlar. O yaşlarda pençeleri sertleşir ve avını kavrayamaz ve yiyemez duruma gelir. Kanatlarındaki tüyler kartlaşıp ağırlaşır ve bu sebeple nerdeyse uçamaz hale gelir

Nilgün BODUR

Bazı kartallar ölümü seçer, bazılarıysa değişmeye karar verir. Bir dağın tepesine uçar ve sert bir kayaya gagasını vurarak düşmesini sağlar ve bir süre sabırla yenisinin çıkmasını bekler.

Yeni gagasıyla pençelerini söker ve yeni pençelerinin çıkmasını bekler. Bir süre sonra kartal yeniden doğar ve meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapar.

İşte Kartal Belediyesi gezimizde İstanbul’un bu en güzel semtlerinden birinin yeniden doğuşunu izledik. Kartal’ın ömrüne ömür katmak için çaba gösteren bir belediye başkanı ve bambaşka bir altyapı ve ar-ge çalışmasıyla yürütülen projelere hayran kalmamak elde değildi.

Kartal’a bir özür borçluyum. Bugüne kadar aynı şehirde yaşayıp, bir ziyaretine gitmemişim. Ayıp etmişim. Şimdi Kartal, yeniden doğuşun zafer uçuşuna hazırlanıyor.

Tarihe, sanata, kültüre ve hatta Aydos ve Dragos tepelerinin arasından esen kuzeydoğu rüzgârına bile saygı göstererek yenileniyor. Sen çok yaşa Kartal... Ben yine geleceğim...

Haberin Devamı