Ekonomi Bu teşvikleri kaçırmayın!

Bu teşvikleri kaçırmayın!

Paylaş
Bu teşvikleri kaçırmayın!

Perakendenin en fazla istihdam sağlayan sektör olduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Perakende hareketlenirse tüm sektörler hareketleniyor. Bu nedenle zor dönemlerde devletin verdiği teşviklerden faydalanın” dedi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun (TPF) İstanbul’da düzenlediği ve POSTA Gazetesi’nin de sponsor olduğu ‘Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB)’ etkinliğinin ikinci gününde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, zor bir yıl geride kalırken, perakende sektörünün ticaret hacminin son 7 aydır azaldığını söyledi. Perakendenin ekonominin yüzde 60’ı anlamına geldiğini ve en fazla istihdam sağlayan sektör olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, işverenlere zor zamanları aşmak için devletin verdiği teşvikleri anlattı.

Haberin Devamı

MAAŞ DEVLETTEN

Kısa Çalışma Ödeneği desteği ile işler yavaşlasa bile istihdamın korunabileceğini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, “3 ay boyunca maaşlar İşsizlik Fonu’ndan ödeniyor. Şu ana kadar 800 firma, 72 bin çalışan bundan yararlandı” dedi. İşverene Asgari Ücret Desteği’nden de bahseden Hisarcıklıoğlu, “1 Ocak 2019’dan itibaren yeniden başlatıldı. Miktarı da 100 liradan, 150 liraya çıktı” diye konuştu.

30 NİSAN SON

25 Şubat’ta ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan istihdam seferberliğinden de bahseden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “30 Nisan’a kadar yapılacak her yeni istihdamda maaş, vergi ve primi 3 ay devlet karşılıyor. Sonrasında da işveren sadece maaşı ödüyor, en az 9 ay vergi ve prim ödemiyor. Yani, böylece sağlayacağı her 1 ilave istihdam için işverene yılda yaklaşık 20 bin lira destek veriliyor.” Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi tobb. org.tr adresinden alınabilir.

Haberin Devamı

DİJİTAL HAMLE YAPIN

Hayatın dijitale doğru evrildiğini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, “Tüketiciler dijitalde yaşıyor. Ürünleri dijitalde araştırıp, kıyaslıyor. Ekonomide hareketlilik perakende sektöründe başlıyor. Siz hareketlenirseniz, tüm sektörler hareketleniyor. 2019, perakendenin dijital hamle yılı olmalı” dedi.

KADIN YÖNETİCİ ALIN

Perakende sektöründe yer alan şirketlerin yönetimlerinde kadınlara daha fazla yer verilmesi gerektiğini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, “Tüketim kararlarında en çok kadınların sözü geçiyor. Ayrıca kadınlar iş hayatında titiz çalışıyor. İkinci kuşak çocuklarınızı hatta kız çocuklarınızı da işlerinize dahil edin” dedi.

Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB)’ etkinliğinin basın sponsoru olan perakendecinin gazetesi POSTA’nın standına ikinci gün de katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

GÜLTEN UĞURLU/ POSTA