'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (01 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli pilav tarifi ve süt helvası tarifi.

01 Kasım 2021, Pazartesi 09:27 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli pilav tarifi ve süt helvası tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI

Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır. Çorbamızı hazır.


İZMİR KÖFTE TARİFİ

İZMİR KÖFTE TARİFİ

İzmir köfte tarifi malzemeler

  • 4 adet patates
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

İzmir köfte kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

İzmir köfte sosu için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İZMİR KÖFTE YAPILIŞI

Köfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.

Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın.

Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın.

Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin. Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin. Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.


SEBZELİ PİLAV TARİFİ

SEBZELİ PİLAV TARİFİ

Sebzeli pilavı malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 bardak su ( kaynar su)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ PİLAV YAPILIŞI

Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.


SÜT HELVASI TARİFİ

SÜT HELVASI TARİFİ

Süt helvası malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

SÜT HELVASI YAPILIŞI

Sütün yarısını bir tencereye alın ve şekerini ilave edin. Şeker tamamen eriyene kadar ocakta pişirin. Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok sadece şekerlerin erimesi yeterli olacak. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Kalan sütü ve yumurta sarısını da tencerenin üzerine ilave edin. Güzelce çırpın ve soğumaya bırakın. Tereyağını tavada eritmeye başlayın. Eriyen tereyağının üzerine unu ilave edin. Un hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edin. Gereğinden fazla kavrulması durumunda un kokusu baskın olacaktır. Daha sonra kavrulmuş unu yavaş yavaş süte ekleyin. Karıştırarak koyulaşmasına yardımcı olun ve kıvam alana kadar pişirin. Karışım kıvam aldıktan sonra vanilyasını da ekleyin ve çok pişirmeden ocaktan alın. Karışımı ısıya dayanıklı cam kaplara veya toprak kaselere dökün. Fırını sadece üst rafı yanı ızgara bölümü ısınacak şekilde 200 derecelik ısıtın. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, sadece üstü kızarana kadar pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Dünyaca ünlü İtalyan tatlısının mucidi yaşamını yitirdi