'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (09 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak valide sultan çorbası tarifi, saray dolama tarifi, patates püresi tarifi ve borcam pastası tarifi.

09 Kasım 2021, Salı 09:44 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı valide sultan çorbası tarifi, saray dolama tarifi, patates püresi tarifi ve borcam pastası tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


VALİDE SULTAN ÇORBASI TARİFİ

VALİDE SULTAN ÇORBASI TARİFİ

Valide sultan çorbası malzemeler

  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 kutu konserve garnitür
  • 2 litre su
  • Tuz

Köftesi için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Pul biber
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane

VALİDE SULTAN ÇORBASI YAPILIŞI

Pirinç ve bulguru yıkayıp bir tencereye ekleyin. Üzerine su ilave edip kaynatın. Diğer bir taraftan da köfte malzemelerini bir kapta yoğurun. Daha sonra nohut büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Ardından köfteleri bir tavada hafif pişirin. Çorbanız kaynayınca ilk önce garnitürü ekleyin. Birkaç dakika sonra da köfteleri tencereye ilave edin. Bu sırada çorbanızın terbiyesi için yoğurt ve unu bir kasede karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe alın ve terbiyeye ekleyip karıştırın. Daha sonra tencereye ilave edin. 5 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tereyağını da bir tavada eritin. Üzerine nane ekleyip kızdırın. Son olarak tereyağlı naneli sosu çorbanızın üzerine ilave edip karıştırın. Sıcak olarak servis edin.


SARAY DOLAMA TARİFİ

SARAY DOLAMA TARİFİ

Saray dolama malzemeler

  • 300-400 gram kuşbaşı et (Kıyma da olabilir)
  • 1 domates
  • 1 biber
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1-2 dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Patlıcan 5- 6 adet büyüklüğüne göre
  • Biber salçası 1 tatlı kaşığı
  • Sıvı yağ

SARAY DOLAMA YAPILIŞI

Minik minik doğranan kuşbaşı etlerin içine domates biber maydanoz eklenir. Karabiber tuz ve fesleğen kendi damak tadınıza göre ilave edin. Küçük bir tavada 1 çay bardağından eksik sıvı yağ ile 1 tatlı kaşığı biber salçası kavrulur. Karışıma eklenir.

Patlıcanlar alacalı soyulur. Kopmadan dilimlenir. Araları tuzlanır bekletilir tuzu çeksin diye. Daha sonra harç içlerine doldurulup tencereye dizilir. 1 çay bardağı su eklenir pişmeye bırakılır. Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte etler pişene kadar pişirin.


PATATES PÜRESİ TARİFİ

PATATES PÜRESİ TARİFİ

Patates püresi malzemeler

  • 6-7 patates
  • 1 kaşık yağ
  • 1 bardak süt
  • Tuz

PATATES PÜRESİ YAPILIŞI

Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir. Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.


BORCAM PASTASI TARİFİ

BORCAM PASTASI TARİFİ

Borcam pastası malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk bardak un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 kaşık kakao
  • 2 kaşık su

Muhallebisi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 vanilya
  • 1 paket kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı granür kahve

Ganaj için;

  • 1 kutu krema
  • 120 gram çikolata

BORCAM PASTASI YAPILIŞI

İlk olarak keki hazırlayın.

Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. 1 kase kadar ayırıp kakao ve 2 kaşık suyu ilave edin. Güzelce çırpın.

Hamurun sade olanını yağlanmış dikdörtgen borcama dökün. Üstüne de kakaolu hamuru dökün. Bir kaşık sapıyla şekil verin.

180 derece fırında yarım saat kadar pişirin.

Tencereye süt un nişasta ve şekeri alın. Güzelce çırpın ve ocağa alın. Koyulaşana kadar telle çırparak pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Soğuması için kenara alın. 

Soğuyunca toz kremşantiyi ilave edip mikserle çırpın. Su ve granür kahveyi güzelce karıştırıp eritin.

Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca çatalla delik açıp kahveyi kaşık yardımıyla üzerine dökün.

Ardından muhallebi güzelce yayın. 1 kutu kremayı bir cezvede ılıtın. Çikokatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın.

Borcama çikolatalı ganajı yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Uzunlamasına 4'e bölün. Uzun kenarından da 5'e bölün. İsteğe göre süsleyin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (08 Kasım 2021)