'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Ağustos 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, bolonez soslu makarna tarifi, havuç tarator tarifi ve kakaolu ıslak kek tarifleri.

10 Ağustos 2021, Salı 09:42 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak mercimek çorbası tarifi, bolonez soslu makarna tarifi, havuç tarator tarifi ve kakaolu ıslak kek tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Mercimek çorbası malzemeleri

  • 1.5 su bardağı sarı mercimek
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un

Mercimek çorbası yapılışı

Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz.

Birleştirme işlemine geçiyoruz. Mercimeği tekrar ocağa alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan mercimekle kaynayan salçalı sosu birleştiriyoruz. Üzerine tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. 2 - 3 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazır.

BOLONEZ SOSLU MAKARNA TARİFİ

BOLONEZ SOSLU MAKARNA TARİFİ

Bolonez soslu makarna malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bolonez sos için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı makarnanın haşlama suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bolonez soslu makarna yapılışı

Öncelikle makarna için derin bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Makarna istediğiniz pişme seviyesine geldiğinde yani yaklaşık 8-10 dakika sonra süzün. Soğanı ve domatesi küp küp doğrayın. Havucu da rendeleyin. Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Kızdırdığınız tavanın içinde soğanı ve ardından havucu ekleyip kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ve domatesi ekleyip pişirmeye devam edin. Makarnayı haşlarken ayırdığınız suyu, tuzu ve karabiberi de ekleyip sos kıvamı alınca altını kapatın. Sosu, haşladığınız spagettinin üzerine döküp karıştırın.


HAVUÇ TARATOR TARİFİ

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

Havuç tarator malzemeleri

  • 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Havuç tarator yapılışı

Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.

İpucu

Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.


KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ

Kakaolu ıslak kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 25 gram kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için:

  • 1 su bardağı kek hamuru
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için:

  • Ceviz

Kakaolu ıslak kek yapılışı

Yumurta ve şekeri pürüzsüz bir karışım elde edene dek iyice çırpın. İçine süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırıp bir kenara alın. Kalanına kabartma tozu, vanilya ve un ilave edin ve karıştırıp kek hamuru elde edin. Tepsiyi iyice yağlayın ve karışımı tepsiye boşaltın. Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verin. Sosu için ayırdığınız hamur karışımına yarım su bardağı süt ekleyin ve kaynatıp altını kapatın. Keki fırından çıkarın. 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin. Ilınan kekin üzerine soğumuş olan sosu gezdirin. Dövülmüş cevizle süsleyin. Birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahve tüketimi 10 yılda 3 kattan fazla arttı