"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak brokoli çorbası tarifi, Meksika usulü tavuk tarifi, kepekli makarna tarifi ve ıslak kek tarifleri.

13 Haziran 2020, Cumartesi 09:46 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde brokoli çorbası tarifi, Meksika usulü tavuk tarifi, kepekli makarna tarifi ve ıslak kek tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Brokoli çorbası tarifi

Brokoli çorbası tarifi

Brokoli çorbası malzemeleri

  • 500 gram brokoli
  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Brokoli çorbası yapılışı

Küçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın. Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın. Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun. Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın. Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.


Meksika usulü tavuk tarifi

Meksika usulü tavuk tarifi

Meksika usulü tavuk malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 350 gram tavuk göğsü
  • 3 tatlı kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 1 paket krema
  • 5 adet biberiye turşusu (2 yemek kaşığı suyu)
  • 2 yemek kaşığı soya sos
  • Tuz ve biber

Meksika usulü tavuk yapılışı

Bir teflon tavaya yağ ilave ediyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri uzun uzun doğrayıp kızdırılmış tavaya ekliyoruz. Biberler kızarınca bir tabağa alıyoruz. Tavuk göğsünü de uzun ince doğruyoruz ve tuzla karabibere buluyoruz. Biberleri kızarttığımız tavaya ekliyoruz. Pişene kadar kavuruyoruz. Pişen tavukları da tabağa alıyoruz. Aynı tavada sosu yapmaya başlıyoruz. 1 paket kremayı tavanın içerisine ekliyoruz. Biberiye turşusunu ve suyu ekliyoruz. Daha sonra soya sosunu ilave ediyoruz ve iyice kaynatıyoruz. Sos kaynamaya başlayınca kızarttığımız biberleri ve tavukları ilave ediyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz. Ortalama 5 dakika daha piştikten sonra Meksika usulü tavuğumuz hazır.


Kepekli makarna tarifi

Kepekli makarna tarifi

Kepekli makarna malzemeleri

  • 350 gram kepekli makarna
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kepekli makarna yapılışı

Derin bir tencerenin içerisine 6 su bardağı su koyulur ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür. Su kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve makarnalar dökülür. Ortalama 8 - 10 dakika kaynatılır. Yumuşayan makarnalar süzgeçle süzülür. Makarnanın haşlandığı tencere boşken 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve eritilir. Eriyen makarnanın üstüne süzgeçteki makarnalar alınır. 1 dakika daha iyice karıştırarak tereyağın hepsine bulaşması sağlanır. Makarnamız hazır afiyet olsun.


Islak kek tarifi

Islak kek tarifi

Islak kek malzemeleri

  • 150 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Islak kek üstü için:

  • Yarım limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı portakal suyu

Islak kek yapılışı

Fırını önceden 160 derece ısıyla ısıtın. Kare veya dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve hafifçe unlayın. Margarini eritin ve ılımaya bırakın. Kekin üzeri için verilen büyün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra kullanmak için kenara alın. Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpın.Ilık margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip biraz daha çırpın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hızında çırpın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılan fırında ortalama 1 saat pişirin. Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra başka bir kaba kalıptan ters şekilde çıkartın. 3 dakika sonra çatal yardımıyla üzerinde 10 delik açın. Hazırladığınız portakallı karışımı kaşıkla yavaş yavaş dökerek yedirin. Soğuduğunda servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Keyifli İşler Atölyesi'nden günün tarifi