'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kremalı domates çorbası tarifi, poşe tavuk tarifi, mantarlı makarna tarifi ve lor tatlısı tarifleri.

14 Eylül 2021, Salı 09:32 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak kremalı domates çorbası tarifi, poşe tavuk tarifi, mantarlı makarna tarifi ve lor tatlısı tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


KREMALI DOMATES ÇORBASI TARİFİ

KREMALI DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Kremalı domates çorbası malzemeler

  • 200 gram doğranmış domates konservesi
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 100 gram labne peyniri
  • 30 ml krema
  • Yarım demet roka
  • Tuz
  • Karabiber

KREMALI DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Su ve doğranmış domatesi ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzeri fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve el blenderi ile çırpın. Labne peyniri ve kremayı çırpın. Çorbayı kaselere paylaştırıp birer kaşık peynirli krema ekleyip roka ile süsleyin.


POŞE TAVUK TARİFİ

POŞE TAVUK TARİFİ

Poşe tavuk malzemeler

  • 1 bütün tavuk

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 limon

POŞE TAVUK YAPILIŞI

Tavuğu yıkayın, derilerini koparmadan parmaklarımızla derileri etinden sıyırın, deriler üzerinde kalacak bıçakla et kısmından kesin. Limonu ortadan ikiye kesin, üzerine tuz serpip tavuğu ovun. Hem et kısmından hem de deri kısmından. (bu tavuğun kokusunu alacaktır) Karıştırma kabına yumuşamış tereyağı, biber salçası, yoğurt, baharatları, ezilmiş sarımsağı ve tuzu alıp karıştırın. Sosu önce tavuğun et kısmına bolca sürün, daha sonra deri kısımlarına sürün, tavuğu fırın poşetine koyun. Kalan sosa havuç ve patates katıp karıştırıp bunu da poşete ilave edip ağzını bağlayın. Poşeti kürdanla birkaç yerinden delin, tepsiye koyup 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.


MANTARLI MAKARNA TARİFİ

MANTARLI MAKARNA TARİFİ

Mantarlı makarna malzemeler

  • Bir paket kalem makarna
  • 10-15 adet mantar
  • 2 dal taze kekik veya bir tatlı kaşığı kuru kekik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı su
  • İsteğe göre bir yemek kaşığı salça ve bir orta boy çekilmiş domates
  • İsteğe göre bir krema ve rendelenmiş kaşar

MANTARLI MAKARNA YAPILIŞI

Mantarlı makarna tarifi oldukça kolay bir tariftir. Kısa sürede hazırlanıp servis edilebilir. Bu da insanlar için kolaylık sağladığı için sık sık tercih edilen bir yemektir. Mantarlı makarna tarifi için hazırlama süresi 15 dakikadır pişirme süresi ise 25 dakikadır. Kısacası mantarlı makarnanız 40 dakikada hazır olur.

İlk olarak derin bir tencereye 5 bardak suyu boşaltın ve kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ilave edin.

Kaynayan suya makarnayı ilave edin ve 7-8 dakika haşlayın. Makarnayı haşladıktan sonra üzerine bir bardak su ekleyin ve makarnayı süzün. Tencere içerisinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra süzmüş olduğunuz makarnaları tencereye ekleyip tereyağı ile karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp 2-3 dakika kısık ateşte bekletin.

1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve üzerine doğramış olduğunuz mantarları ekleyin.

Mantarlar suyunu çektikten sonra bir miktar tuz ve karabiber ekleyin.

Eğer salçalı mantarlı makarna yemek isterseniz bir yemek kaşığı salçayı ve çekilmiş bir orta boy domatesi mantarın içine ekleyip karıştırın.

Eğer kremalı mantarlı makarna yemek isterseniz mantarın üzerine kremanızı ekleyin ve karıştırın. İçine kaşar rendelemek isteyenler için kaşarları krema ile birlikte atıp mantar ile harmanlamaları gerekmektedir.


AYVALIK LOR TATLISI TARİFİ

AYVALIK LOR TATLISI TARİFİ

Ayvalık lor tatlısı malzemeler

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su

Lor tatlısı için:

  • 500 gram taze lor (kaşar loru)
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu

AYVALIK LOR TATLISI YAPILIŞI

Şerbeti İçin:

Bir tencereye şekeri ve suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alıp birkaç dakika kaynatın. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Lor tatlısı için:

Taze loru yumuşayana kadar çırpın. Ardından yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, irmiği ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve derin bir tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz, soğuyan şerbeti üzerine dökün. Oda sıcaklığında şerbeti çekmesini bekleyin. Ardından isteğe göre kaymakla ve Antep fıstığıyla birlikte servin edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Mısırla yapılan yemekler