"Bugün ne pişirsem?" diyenlere günün menüsü (2 Aralık 2020)

"Bugün ne pişirsem?" diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, pirinçli soğan sarması tarifi, pesto soslu makarna tarifi ve kazandibi tarifleri.

02 Aralık 2020, Çarşamba 14:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde, mercimek çorbası tarifi, pirinçli soğan sarması tarifi, pesto soslu makarna tarifi ve kazandibi tarifleri var.

İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere günün menüsü

Kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı mantar çorbası malzemeleri

  • 250 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kremalı mantar çorbası yapılışı

Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.

3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın.

Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün.

Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin.

Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın.

Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın.

Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.

Pirinçli soğan dolması tarifi

Pirinçli soğan dolması tarifi

Pirinçli soğan dolması malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı soya yağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 fincan tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 - 2 demet dereotu

Pirinçli soğan dolması yapılışı

Bir tavada yağı kızdırıp pirinçleri kavurun. İçine ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun.

Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ekleyip çekene kadar kaynatın. Soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın.

İçlerine hazırlamış olduğunuz pirinçli karışımdan doldurun ve fırın kabına dizin.

Dolmaların üzerine kaşar peynir rendesi serpip 20 dakika soğanlar pişene kadar fırınlayın.

Pesto soslu makarna tarifi

Pesto soslu makarna tarifi

Pesto soslu makarna malzemeleri

  • 1 paket makarna
  • 50 gram taze fesleğen
  • 100 gram parmesan peyniri
  • 15 gram çam fıstığı
  • 1 diş sarımsak
  • 100 ml zeytinyağı
  • Tuz

Pesto soslu makarna yapılışı

Fesleğen yaprakları tek tek ayrılır ve bol suda yıkanır. Kağıt havlu yardımıyla fesleğenler kurulanır.

Permesan peyniri ve sarımsağı rendeledikten sonra çam fıtığı ve taze fesleğen yapraklarıyla birlikte mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alana kadar ezilir.

Karışımın içerisine azar azar zeytinyağı eklenir ve kıvam alması sağlanır.

Derin bir tencere içerisinde su ve tuz eklenip kaynayınca makarna haşlanmaya başlanır.

Ortalama 8 - 10 dakika haşlanan makarna süzülür. Süzülürken suyundan 1 su bardağı kenara ayrılır.

Hazırlanan pesto sos tencereye alınır ve içerisine bi kaç kaşık haşlama suyundan ilave edilir. Üzerine makarnalar eklenir ve sıcak servis edilir.

Kazandibi tarifi

Kazandibi tarifi

Kazandibi malzemeleri

  • 6 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kazandibi yapılışı

Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.

Son olarak tere yağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.

Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem?" diyenlere günün menüsü (1 Aralık 2020)