'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak patates çorbası tarifi, tavuk şnitzel tarifi, sebzeli makarna tarifi ve profiterol tarifi.

20 Ekim 2021, Çarşamba 10:14 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı patates çorbası tarifi, tavuk şnitzel tarifi, sebzeli makarna tarifi ve profiterol tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


PATATES ÇORBASI TARİFİ

PATATES ÇORBASI TARİFİ

Patates çorbası malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Birkaç damla limon
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Pul biber

PATATES ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. 10 dakika kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yanda terbiyesi için, yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz. Çorbamız kaynayınca terbiyesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.


TAVUK ŞNİTZEL TARİFİ

TAVUK ŞNİTZEL TARİFİ

Tavuk şnitzel malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • Köri
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

TAVUK ŞNİTZEL YAPILIŞI

Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun. Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın. Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin.


SEBZELİ MAKARNA TARİFİ

SEBZELİ MAKARNA TARİFİ

Sebzeli makarna malzemeler

  • 1 paket makarna (500 g)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
  • Tuz
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 su bardağı kaynar su

SEBZELİ MAKARNA YAPILIŞI

Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin. Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün. Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin. Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin. Servis edebilirsiniz.


PROFİTEROL TARİFİ

PROFİTEROL TARİFİ

Profiterol malzemeler

Profiterol hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet büyük yumurta
  • 1/ 2 paket margarin

Profiterol kreması için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml. süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker

Çikolata sosu için:

  • 200 gram krema
  • 220 gram bitter çikolata

PROFİTEROL YAPILIŞI

Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin. Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin. Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın. Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun. Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın. Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın. Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin. Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin. Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Aralarında boşluk bırakın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin. Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın. Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.

Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın. Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın. İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Muzla yapılan tarifler