"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (24 Eylül 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, çoban salatası tarifi ve sufle tarifleri.

24 Eylül 2020, Perşembe 10:52 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tarhana çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, çoban salatası tarifi ve sufle tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber 

Tarhana çorbası yapılışı

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Fırında çupra tarifi

Fırında çupra tarifi

Fırında çupra malzemeleri

  • 2 adet deniz çuprası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında çupra yapılışı

Fırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın. Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın. Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın. Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın. Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun. Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin. Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın. Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin.


Çoban salata tarifi

Çoban salata tarifi

Çoban salata malzemeleri

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Çoban salata yapılışı

Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.

Sufle tatlısı tarifi

Sufle tatlısı tarifi

Sufle malzemeleri

  • 125 gram bitter çikolata
  • 125 ml süt
  • 3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Sufle pişirme kaplarını yağlamak için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao

Sufle servisi için;

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sufle yapılışı

Sütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin. 2 yemek kaşığı toz şeker atarak sürekli karıştırın. Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım). Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (23 Eylül 2020)