"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (24 Haziran 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize kabak çorbası tarifi, İsveç köfte tarifi, mevsim salatası tarifi ve elmalı pasta tarifleri.

24 Haziran 2020, Çarşamba 08:47 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde kabak çorbası tarifi, İsveç köfte tarifi, mevsim salatası tarifi ve elmalı pasta tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası malzemeleri

  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
  • Zeytinyağı
  • Tuz, istenilen baharatlar
  • Et bulyon (et suyu kullanıldıysa gerek yok)

Kabak çorbası yapılışı

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.) Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.


İsveç köfte tarifi

İsveç köfte tarifi

İsveç köfte malzemeleri

  • 600 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Köfteleri kızartmak için:

  • Sıvı yağ ya da zeytinyağı

İsveç köfte sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 bardak sıcak et suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

İsveç köfte yapılışı

Bayat ekmekleri suyla ıslatıp bekleyin ve rendelenen soğanları yoğurma kabına alıp tüm köfte malzemelerini ekleyip yoğurun. Dolapta bir miktar dinlendirin. Dinlenen köftelere istediğiniz şekli verip az yağlı tavada kızartın. Kızaran köfteleri kenara alın. Aynı tavada yağı köpük olana kadar erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra çırpma teli ile azar azar et suyunu ekleyin. Su ile unu karıştırdıktan sonra mısır nişastası ve kremayı ekleyin. Baharatları da ilave ettikten sonra kapatmaya yakın köfteleri sosun içine bırakın 1 - 2 dakika sonra servis edin.


Mevsim salatası tarifi

Mevsim salatası tarifi

Mevsim salatası malzemeleri

  • Yarım kırmızı lahana
  • 2 havuç
  • 1 göbek marul
  • 3-4 kaşık konserve mısır
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  •  Limon suyu
  • Zeytinyağı

Mevsim salatası yapılışı

Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.


Elmalı pasta tarifi

Elmalı pasta tarifi

Elmalı pasta malzemeleri

  • 1 paket (250 gram) tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 - 4.5 su bardağı un

Elmalı iç harcı için;

  • 3 adet tatlı elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı pasta yapılışı

İç harcı için: elmaların kabukları soyup rendelenir. Elmaları tavaya alıp ocağı açın. Üzerine şekeri ekleyip elmalar sulanıp tekrar suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Elmalar pişince ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. İç harcı soğumaya bırakın. Elmalı iç harcı soğurken hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. Daha sonra hamurun yaklaşık yarısını merdane ile açın. Daire kesme aparatı veya bir bardak yardımı ile hamuru daireler şeklinde kesin. Ortalarına elmalı harçtan bolca yerleştirip hamurları D şeklinde kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dk, üzerleri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin ve pembeleşince fırından alın. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (23 Haziran 2020)