"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (28 Mayıs 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak brokoli çorbası tarifi, mantar sote tarifi, domatesli arpa şehriye pilavı tarifi ve gazoz tatlısı tarifleri.

28 Mayıs 2020, Perşembe 09:54 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde brokoli çorbası tarifi, mantar sote tarifi, domatesli arpa şehriye pilavı tarifi ve gazoz tatlısı tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Brokoli çorbası tarifi

Brokoli çorbası tarifi

Brokoli çorbası malzemeleri

  • 500 gram brokoli
  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Brokoli çorbası yapılışı

Küçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın. Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın. Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun. Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın. Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin. Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın. Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.


Mantar sote tarifi

Mantar sote tarifi

Mantar sote tarifi malzemeleri

  • Yarım kilo mantar
  • Zeytinyağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş, suyu çıkarılmış domates
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik

Mantar sote yapılışı

Mantarların sapını çıkartıp kabuğunu soyun ve dışına limon sürün. Limon sayesinde mantarlar, mantarlar kararma yapmayacaktır. İnce uzun olarak doğrayıp bir kaba alın. Saplarını atmayın. Tavaya yağ alalım ve ısınınca üzerine ince doğranmış olan soğanı ekleyelim. Soğanları 1 dakika boyunca kavurup üzerine doğradığımız sarımsakları ilave edin. İnce doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberler biraz kavrulunca üzerine mantarları ekleyin ve kapağı kapatın. Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Suyunu çekmeye başlayan mantarların üzerine kekik, pul biber ve tuz ekleyin. Rendelenmiş domatesleri de ilave edin. Mantar ile domates özleşince üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edin. Kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişirin.


Domatesli arpa şehriye pilavı tarifi

Domatesli arpa şehriye pilavı tarifi

Domatesli arpa şehriye pilavı malzemeleri

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Tuz

Domatesli arpa şehriye pilavı yapılışı

Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın. Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.


Gazoz tatlısı tarifi

Gazoz tatlısı tarifi

Gazoz tatlısı malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı gazoz
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta

Gazoz tatlısı içi için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Gazoz tatlısı şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Gazoz tatlısı yapılışı

Yoğurma kabının içerisine hamur malzemelerini koyun ve homojen kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit beze bölün ve her bir bezeyi biraz nişastalayıp açabildiğiniz kadar açın. Açılan hamurun üzerine bol miktarda sıvı yap sürük sıkı bir rulo haline getirin. İki parmak genişliğinde kesin ve kesilen dilimleri ısıya dayanıklı cam tepsilere dik olarak yan yana dizin. Diğer bezeye de aynı yöntemi uygulayın. Kesilen hamurları 2 saat ılık bir yerde dinlenmesi için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 - 25 dakika pişirin. Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın. Şerbet ve tatlı sıcak olmalı. Pişen hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekip soğuduğunda tatlıyı servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Dudove tatlısı tarifi: Dudove tatlısı nasıl yapılır?