"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (31 Mayıs 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, kavurma tarifi, pirinç pilavı tarifi ve Laz böreği tarifleri.

31 Mayıs 2020, Pazar 12:47 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün yayla çorbası tarifi, kavurma tarifi, pirinç pilavı tarifi ve Laz böreği tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Yayla çorbası tarifi

Yayla çorbası tarifi

Yayla çorbası malzemeleri

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Nane

Yayla çorbası yapılışı

Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir.  

Kavurma tarifi

Kavurma tarifi

Kavurma malzemeleri

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Kavurma yapılışı

Kuşbaşı etleri, kanları varsa yıkayın ve süzün. Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ince doğranmış soğanları ekleyin. Karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık ateşe getirin ve arada karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan etlere baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Ardından ocaktan alıp servis edin. 


Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı tarifi

Pirinç pilavı malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Pirinç pilavı yapılışı

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.


Laz böreği tarifi

Laz böreği tarifi

Laz böreği malzemeleri

  • 8 yufka
  • 1 litre süt
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Şerbeti için

  • 4 bardak toz şeker
  • 4 su bardak su
  • Çeyrek limon suyu

Laz böreği üzeri için

  • 250 gram tuzsuz tereyağ
  • Antep fıstığı (isteğe bağlı)

Laz böreği yapılışı

Süt, yumurta, un nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Ocağı yakmadan önce iyice karıştırın. Karıştırıldıktan sonra ocağı yakın ve muhallebiyi pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. Soğutmaya bırakın. Başka bir tencerede şerbeti yapmak için 4 su bardağı su ve 4 su bardağı toz şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Şeker eriyince ocağın altını daha çok açın. Kıyam almaya başlayana kadar karıştırın. Kıvam alınca içerisine limonu ekleyin. Daha sonra ılınması için kenara alın. Yufkayı bir tepsiye açın. Her katta her yere muhallebi gelecek şekilde yayın. Yufkaların kenarlarını sıkı bir şekilde kapattığınıza emin olun. Yufkalar bittiğinde bir kapta tereyağı eritip böreğin her yerine gelecek şekilde üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Böreği fırından aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve daha sonra ılık şerbeti üzerine ekleyin. Servis ederken fıstığı ekleyebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Gül reçeli tarifi: Gül reçeli nasıl yapılır?