Astroloji Burçların bilinmeyen özellikleri

Burçların bilinmeyen özellikleri

Paylaş
Burçların bilinmeyen özellikleri

Hepimiz kendi burcumuzu biliyor ve özelliklerini az çok üzerimizde taşıyoruz. Astroloji de yükselen burç ASC noktası dediğimiz yerde, haritanın başlangıç noktasında bulunur. Biz astrologlar 12 evi kapsayan haritaları inceleriz. Yükselene göre 12. ev bizim korkularımız, bilinçaltımız, arka planda dönen işler, kapalı alanlar, hastaneler, hapishaneler, adliyeler, kütüphaneler gibi yerleri temsil eder. // Dolunay Karaca

Yaptığım gözlemler sonucu kendi Güneş burcumuz olan burcu ASC noktasına taşıdığımda 12. evin aslında gizlide kalmış özelliğimiz olduğunu fark ettim ve bilinmeyen özelliğimizi orada gizlemiş olduğumuzu gördüm. Herkesin göremediği o noktaya. Örneğin Koç burcu olan birisinin dışardan dimdik, yıkılmaz yapısı göze çarpar ama Koç ‘un 12. evi Balık burcu olduğu için aslında bir önceki eve döndüğünde, yalnız kaldığında hassas, alıngan, gözyaşlarını tutamayan biri olduğunu görebiliriz. Bu yanını en yakınındaki eşi veya belki en yakın arkadaşı bilebilir çünkü dışardan asla görünmez. Gelin şimdi birlikte burçların bilinmeyeninde neler var göz atalım.

Haberin Devamı

KOÇ: Kendinden emin, öncü ve bir liderdir. Hayattaki amacı güç ve itibar kazanmaktır. Canlı, spontane, enerjik, çocuksu, savaşçı bir ruha sahiptir. Rekabet ortamı onları cezbeder. Cesur ve gözü pektir, olaylara bodoslama atlayabilir. Aceleci ve sabırsızdır. Doğası gereği sırf bildiğini okumak adına yalnızlığı da seçebilir. Bilinmeyeninde ise hassas, alıngan, duygusal bir yapısı vardır. Yalnız kaldığında hüngür hüngür ağlayabilir, kendini savunmasız hissedebilir.

BOĞA: Sakin, dingin, uysal, ağır hareket eden, olayları yavaştan alan ve güvenlik ihtiyacındadır. Beş duyuyla ilgilidir özellikle de tat almak. Her şeyin tadını almak ister, yaşamın, bir çiçeğin, bir sanat eserinin veya bir yemeğin. Mesela Boğa burçlarından çok iyi gurme olur. Bilinmeyeninde ise çok fazla sabır sarf ettiğinde eğer bu sabır bitme noktasına gelirse Boğa burcu kişisinin gözü kararır ve noktayı koyar. Zaman zaman aceleci ve sabırsız olabilir. Hiç beklenmedik şekilde gözü karadır.

Haberin Devamı

İKİZLER: Heyecanlı, yerinde duramayan, aynı anda birkaç işle ilgilenebilen bir yapı çizerler. Örneğin bir yandan yemek yaparken bir yandan da mail yazabilirler. İkizler burcu Merkür yönetiminde olduğu için haberleşme ile ilişkilidir. İletişim onlar için çok önemlidir. Bilgi almak, bilgi vermek, bilgiyi taşımak isterler. Duydukları merak onları araştırıp, sormaya yöneltir. Yay burcu gibi derine inmektense yüzeyde bilgiyi tercih ederler. Her konudan haberleri olduğundan konuşabileceğiniz, çok yönlü ve eğlenceli bir arkadaşlık sunarlar. Çift kısmetli olmalarıyla da dikkat çekerler.

YENGEÇ: Duygusal, anaç, besleyici, koruyucu ve güvenlik ihtiyacındadır. Aile kurmayı sever ve ailesini mutlu etmek için çabalayan bir yapısı vardır. Bilinmeyenin de ise değişkenlik sergiler. Örneğin kendi öz burcunda değişken nitelikler sergilemez fakat yöneticisi Ay yönetiminde -ki Ay en hızlı hareket eden gök cismidir; duygu ve tavırları hemen değişebilir. Ortama göre bukalemun gibi renk değiştirebilir. Sevdiği bir insandan ise kolay kolay vazgeçmez. Duyguları yön değiştirse bile söz konusu aşk olduğunda sevdi mi tam sever.

Haberin Devamı

ASLAN: Film yıldızı gibi, parlayan, ışıldayan, görkemli, kendine güvenen, gücü içinde hisseden ve yıkılmayan bir yapıdadır. Zayıf karakterli bir Aslan burcuna hiç rastlamadım. Tuttuğunu koparan, pes etmeyen bu yüzden de başarıyı mutlaka yakalayan bir yapısı vardır. Çocuk ruhlu ve spontane hareket edebilir. İyilikten hoşlanan ve iyicil karakter de olurlar. Bilinmeyeninde ise şatafat, gösteriş, kibir, insanlara yukardan bakan yapı tamamen yanlıştır! Aslan burçlarının zaten gösterişe ihtiyacı yoktur. Gayet naif ve mütevazi olabilirler. Yürüyüşü bile doğası kaynaklı gösterişlidir. Maddi konularda da gösteriş ihtiyacı hissetmez hatta saklar.

BAŞAK: Düzenleyici, titiz, detaycı, mükemmeli arzulayan, işini iyi yapan burç dediğimizde aklımıza ilk Başak burçları gelir. Temizlik ve hizmet sektörüyle alakalıdır. Sadeliği seven, abartıdan kaçınan, maddi olarak güven ihtiyacında olan bir burçtur. Sevgiye ihtiyaç duyarlar; sevmek ve sevilmek isteyen yapıdadır ve aslında o eksikliği Balık burcuyla çok iyi tamamlayabilirler. Bilinmeyeninde gizli bir yönetme isteği vardır. Lider olmak, girdiği ortamda dikkat çekmek isterler ama bunu belli etmezler.

Haberin Devamı

TERAZİ: Estetik, güzellik, uyum, adalet, denge arayışı, huzur, işbirliği içerisinde olmak Terazilerin ana temasıdır. Venüs yönetiminde olan bu burç giyim kuşam, moda, sanat, estetik, dekorasyondan iyi anlar. Sadece dengesi bozulduğunda yeniden toparlanması biraz zor olabilir. Gerçek bir Terazi her şey süt limanken olumludur fakat kantara dokunduğunuz an uzun süren bir git gel ve denge problemi yaşayabilirler. Bilinmeyeninde eleştiriden korkan bir yapı vardır. Detaycı ve ince eleyen sık dokuyan biri olabilirler.

AKREP: Derin duyguları olan, araştırmacı, mistik, duygusal güvence arayışında olabilirler. Hayatta kalma içgüdüsü güçlü, yeniden başlayabilen, ya hep ya hiç mantığında ilerleyen, çekici bir kişiliğe sahiptir Akrepler. Plüton yönetiminde ve tutkulu, sahiplenici bir yapıdadır. Aslında kincilik yoktur onun içinde. Sadece çok verici olduğu zamanlarda karşı taraftan karşılığını alamaz veya aksi bir hareket görürse içine kapanır, hassaslık yapar ve hesabını sormak ister. Bilinmeyeninde ilişki bağımlılığı olabilir, yalnızlığı sevdiği zannedilir fakat hiç sevmez, özellikle duygusal anlamda boşluk ona göre değildir.

Haberin Devamı

YAY: Coşkulu, iyicil, neşeli, çocuksu, masum, iyiye odaklanmış, genişlemek, büyümek, büyütmek için vardır. Her şeyi her konuyu, iyice araştırmak, eğitim, öğretim, uzak ülkeler, farklı kültürler, yabancılar tanımak ister. Hukuk ve din konularında felsefi konularda başarılıdır. Spor yapmak, doğayla iç içe olmak onları cezbeder. Samimidir ve arkadaşlıklara önem verir. Özgürlüğüne düşkündür. Kafasına göre hareket etmeyi, spontane yaşamayı sever. Bilinmeyenin de ise bazen isteyerek yalnızlığı seçtiğini görüyoruz. Normalde yalnız olmayı sevmez ama enerjisini doğru kullanamaz ve tüketirse yalnız kalmak iyi gelebilir.

OĞLAK: Sorumluluk sahibi, dikkatli, disiplinli, zoru seçen, kolaya kaçmayan yapıdadır. Her zaman bir hayali vardır, güçlü ve başarılı olmak ister. Satürn yönetimindeki Oğlaklar kestirme yolları seçmez, azimle başarmayı, çalışmayı seçer. Gelenekçidir, örf adet, kurallar vardır onun için. Uçarı, hayalperest olmak ona komik gelir, saçma gelir, O gerçeklerle alakalıdır, somut olanı sever. Kontrollü ve disiplinlidir. Bilinmeyenin de ise sosyallik vardır. Geniş arkadaş çevreleri, onlarla gülmek, eğlenmek ve aranılan kişi olmak ister. Dışı sert bir kabuk gibi görünse de içi yumuşacıktır.

KOVA: Özgür ruh, idealist, arkadaş canlısı, kendi bildiğini okuyan, takım çalışmasına yatkın, grupları seven, yalnızlığı sevmeyen, sürprizlerle dolu ve zekidir. Uranüs yönetiminde elektrik gibi çarpabilir, çok zeki ve kurnazdır. Değişik idealleri vardır. Yapısında bunu insanlara anlatmak, sıra dışı konularla ilgilenmek, farklı şeylerden haz almak vardır. Asla dost olmadığı biriyle evlenemez. Çünkü onun için önce arkadaşlık gelir. Adalet ve doğruluk onun için önemlidir. Bilinmeyeninde inanılmaz bir sabır, disiplin ve çalışma azmi olduğunu görürüz. Bunların yanında içten içe geleneksel olana bağlılığı da vardır.

BALIK: Hayalperest, romantik, duygusal, su grubu, yaratıcıdır. Neptün yönetiminde olduğundan hayal gücü çok gelişmiştir. Yardımlaşmak, fedakârlık ve iyilik yapmak onun için en önemli konulardır. Balık değişken yapıya sahiptir. Bir balığı düşünün ki elinize almak istersiniz ama kayar gider, tutamazsınız. Balık burcu insanı da hiç belli olmaz bir anda yön değiştirir ve elinizden kayar gider. Hassastır, duygusaldır, hayatına duygular yön verir belki ama vazgeçmek isterse sizden vazgeçebilir. Romantik yemekler, organizasyonlar, sanatsal konular ilgisini çeker. Bilinmeyeninde ise farklı olmak yatar. Herkesten her şeyden farklı olmak, sıra dışı hareket etmek, içten içe öncülük etmek ister.