Spor Bursaspor - Beşiktaş maçı iptal edildi

Bursaspor - Beşiktaş maçı iptal edildi

Paylaş
Bursaspor - Beşiktaş maçı iptal edildi

Bursaspor - Beşiktaş maçı, stat etrafında yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildi. Olaylarda 34 yaralı, 100'ün üstünde de gözaltı var

Siyah-beyazlı tarafarların giriş yapacağı noktada toplanan Bursaspor taraftarları, kendilerini bulundukları yerden uzaklaştırmaya çalışan emniyet güçlerine taş ve sopalarla karşılık verdi. Polis de taraftarlara panzerlerle müdahale etti.

Haberin Devamı
BURSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA!

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu gelişmelerin ardından Bursa emniyeti güvenlik gerekçesiyle Beşiktaş kafilesinin takımın kaldığı otelden ayrılmasına izin vermedi.

İlerleyen dakikalarda karşılaşmanın iptal edildiği açıklandı.

BEŞİKTAŞLILAR İSTANBUL'A DÖNDÜ

Yeşil-beyazlı taraftarların stat önünde bekleyişini sürdürmesi üzerine Bursaspor-Beşiktaş maçını da tatil etme kararı alan Bursa Emniyeti ve İl Güvenlik Kurulu siyah-beyazlı taraftarlar İstanbul'a döndü.

BURSASPORLU TARAFTARLAR VALİLİK BİNASI'NA VE POLİS ARAÇLARINA SALDIRDI

Stadyum Kavşağı'nda polis tarafından dağıtılan grup, ara sokaklara kaçtıktan sonra Altıparmak Caddesi üzerinde toplanarak Bursa Valiliği'nin bulunduğu Heykel'e doğru yürüyüşe geçti.

Bu sırada çöp kutularını söken ve konteynırları deviren taraftarlar, 8 polis aracını kullanılamaz hale getirdi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5375","5375","201105","5375-1.jpg");

Heykel'deki tarihi bina önünde toplanan grup, "Vali istifa" sloganları attı. Bazı taraftarlar da valilik binasına taş attı. Yolu trafiğe kapatan taraftarlar, çevik kuvvet polisleri tarafından engellendi.

Anons yapan polis, taraftarların dağılmalarını istedi. İkna edilen taraftarlar, daha sonra valilik önünden ayrıldı. Bu arada çıkan olaylarla ilgili Bursa Valisi Şahabettin Harput, MOBESE merkezinde basın toplantısı düzenliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Şahabettin Harput : "Çıkan olaylarda 25 polis, 9 vatandaş yaralandı. 100'ün üzerinde gözaltı var ve bu sayı sabaha kadar artabilir."

BURSASPOR HÜKMEN MAĞLUP SAYILACAK

Bursaspor-Beşiktaş maçının iptal edilmesinin ardından gözler PFDK'ya çevrildi. Bursaspor hükmen mağlup sayılacak.

İşte TFF Futbol Müsabaka Talimatı'ndaki karşılaşmanın iptal edilmesini öngören o madde:

Madde 17, 2. Fıkra: "TFF Yönetim Kurulu, tedbir niteliğinde olmak üzere, müsabaka güvenliğinin yerel idareler tarafından sağlanamadığına, sağlanamayacağına veta seyirciler tarafından bozulduğuna kannat getirdiği illerde müsabakaları oynatmamaya ve bu illerde oynanması gereken müsabakaların bir kısmını veya tamamını başka bir ilde oynamaya yetkilidir."