Ekonomi Bütçe 3.1 milyar lira fazla verdi

Bütçe 3.1 milyar lira fazla verdi

Paylaş
Bütçe 3.1 milyar lira fazla verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziranda bütçe açığının 1.2 milyar lira olduğunu söyledi. Şimşek, bütçenin ilk altı ayda 3,1 milyar lira fazla verdiğini açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, makro ekonomik gelişmeler ve Ocak-Haziran dönemi bütçe gerçekleşmeleri konulu basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Şimşek, haziranda bütçe açığının 1.2 milyar lira olduğunu açıkladı. Bütçe fazlasının ise Ocak-Haziran arasında 3.1 milyar lira olduğunu söyledi. Şimşek, ikinci yarıda da bütçede bu performansın devam edeceğini, yılsonu hedeflerinin ulaşılabilir olduğunu ifade etti.

'GEREKEN NEYSE YAPARIZ'

Şimşek toplantıda, ABD Merkez Bankası’nın parasal genişlemeye son vereceği yönündeki haberleri değerlendirdi.

Şimşek, “Parasal genişlemenin bir gün biteceğini geçen yıl değerlendirmeye aldık. Fed’in parasal genişlemeyi erken bırakması riski, bu yılın en büyük riskidir. Küresel ekonomiye yönelik riskler olmakla birlikte, geldiğimiz noktadan daha kötüye gitme ihtimalini şu an için düşük görüyoruz ama aksi olması durumunda gereken neyse yapacağız” diye konuştu.

'EMTİA FİYATLARINA DİKKAT'

Şimşek küresel ekonomide takip edilmesi gereken bir diğer gelişmenin de emtia fiyatları olduğunu söyledi. Maliye Bakanı, “Emtia fiyatlarında küresel görünüme bağlı bir düşüş olacak. Ama sanılan aksine emtiadaki düşüş bizim için olumlu bir gelişme. Petrol fiyatlarındaki düşüş bizi olumlu etkileyecektir” dedi.

'EKONOMİ TOPARLANIYOR'

Şimşek konuşmasında Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere de değindi. Şimşek, “Öncü göstergelere göre, ekonomi geçen yıla göre toparlanma eğiliminde. İç talepte toparlanma var, kredi artış hızı güçlü toparlanmaya işaret ediyor. İkinci çeyrekte iç talep nispeten güçlü seyrediyor” dedi.

'İŞSİZLİK BU HALİYLE DE BAŞARI'

Maliye Bakanı, sabah açıklanan işsizlik rakamlarını da değerlendirdi. Şimşek, “Bu sabah işsizlik rakamları açıklandı. Küresel ekonomide yaşanan son gelişmelerin ışığında, bu seviyede gelmesi iyi bir gelişme. İşsizlik rakamlarının şu andaki ortamda sabit kalması bile başarıdır” dedi.

Haberin Devamı

AA