Dünya 'Çuvalcı ben değilim, Odierno...'

'Çuvalcı ben değilim, Odierno...'

Paylaş
'Çuvalcı ben değilim, Odierno...'

CIA'nın yeni başkanı General Petraeus, çuvalcı komutanın kendisi değil, Odierno olduğunu bir kez daha vurguladı

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanlığı görevine atanan ve önceki gün Türkiye’ye gelen Afganistan’daki NATO güçlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus'un, "Çuvalcı general" olarak anılmaktan rahatsızlık duyduğu ve bu konuda hem ABD hem de Türk yetkililere, ‘’Çuval olayı ile ilgisinin bulunmadığını’’ açıkladığı öğrenildi.

Ankara’daki kaynaklar (daha önce de açıklandığı üzere) Süleymaniye’de Türk askerlerinin başına çuval geçirildiği sırada Kuzey Irak'taki ABD birliklerinin başında Tümgeneral Raymond Odierno’nun bulunduğunu ve Petraeus’un olayla ilgisi bulunmadığını belirtti. Çuval geçirme olayı sırasında Genelkurmay 2. Başkanı olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt da daha önce Petraeus için, "Çuval geçirme ile Petraeus'un ilgisi yok" açıklaması yapmıştı.



Türk askerlerinin başına çuval geçirildiği sırada Kuzey Irak'taki ABD birliklerinin başında Tümgeneral Raymond Odierno bulunuyordu. 2003 yılının Mart ayından itibaren Irak'ta bulunan Odierno, 4 Temmuz 2003'te yaşanan Süleymaniye baskını sırasında da Irak'taki ABD ordusunun komutanı olarak görev yapıyordu. Çuval geçirme olayının asıl sorumlusunun da Odierno olduğu belirtiliyor. Odiernu, Şubat 2010’da Türkiye’ye gelmiş ve bu ziyareti protestolara da neden olmuştu.

Haberin Devamı