Ekonomi Dolar kurunda hareketlilik sürüyor! (13 Ağustos dolar fiyatları)

Dolar kurunda hareketlilik sürüyor! (13 Ağustos dolar fiyatları)

Paylaş
Dolar kurunda hareketlilik sürüyor! (13 Ağustos dolar fiyatları)

Geride bıraktığımız hafta boyunca sert yükselişini sürdüren dolar kuru, yeni haftaya da hareketli başladı. Geçtiğimiz haftayı 6.40- 6.45 seyrinde kapatan dolar, Türk Lirası karşısında 7.21 seviyesini gördü. Euro ise 8.11'e kadar çıktı. Peki, dolar ve euro fiyatları en son ne kadar oldu?

13 Ağustos dolar fiyatları... ABD – Türkiye geriliminin ardından dolardaki dalgalanma devam ediyor. Asya borsalarının da açılması ile dolar, Türk Lirası karşısında 7.21 seviyesine kadar yükselirken Euro ise 8.10'un üzerini gördü. Dolar daha sonra 6,64 seviyesine çekildi.

Haberin Devamı

DOLAR VE EURODA HAFTANIN İLK RAKAMLARI

Yeni haftanın ilk gününde uluslararası piyasasada saat 15:30 itibariyle dolar/TL kuru 6.87 liradan işlem görüyor. Euro/TL kuru ise güne 7,84 lira seviyesinden başladı. İngiliz sterlini de aynı saatlerde 8,78 liradan işlem görüyor.

BERAT ALBAYRAK AÇIKLAMA YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kur krizinin yaşandığı saatlerde Twitter adresinden açıklama yaptı. Bakan Albayrak, "Kurdaki dalgalanmaya karşı aksiyon planı hazırladık. Paramız doğrudan bir ABD başkanı tarafından hedef alındı. Döviz hesaplarını TL'ye çevirmek veya el koymak olmaz. Gerekirse mali kural uygularız" dedi.