Ekonomi Doların turşusunu kurdular

Doların turşusunu kurdular

Paylaş
Doların turşusunu kurdular

Türkiye ekonomisine yönelik döviz kuru üzerinden yürütülen saldırılara Orhangazi'den ilginç bir tepki geldi. Dün başlayan 'Gedelek Turşu Festivali'ne katılan Soral Turşu 'Önce vatan' diyerek, doların turşunu kurdu

Bursa Orhangazi geleneksel ‘Gedelek Turşu Festivali', ilginç gösterilerle başladı. Organizasyonun açılışına dolar kuruna yönelik tepkiler damga vurdu. Bölgenin ünlü turşu üreticilerinden Soral, suni yükselen dolara tepki olarak doların turşusunu kurdu. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Erol Hatırlı, Gedelek'te yılda 50 bin ton turşu üretildiğini, 110 milyarlık ciro elde edildiğini ve çoğu kadın yaklaşık iki bin kişiye istihdam sağlandığını vurguladı.

Haberin Devamı

TURŞUYU MARKA YAPIN

Organizasyonun açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da festivalin Gedelekliler için bir iftihar vesilesi olduğunun altını çizerek, “Gedelekliler, hem şehrinize hem de ürününüze sahip çıkıyorsunuz. Günümüzde sadece üretmek yetmiyor. Bunu marka haline getirip, dünyaya açılmak lazım. Daha fazla kazanmak için Orhangazi çok doğru bir iş yaptı. Birlikte hareket etmenizden dolayı hepinizi kutluyorum. İşte başarının sihri bu. Sizler her işinizde bu birlikteliği muhafaza ederseniz sıkıntıları kolayca aşarsınız” diye konuştu.