Ekonomi Döviz düşmüyor! (Dolar ve euro ne kadar?)

Döviz düşmüyor! (Dolar ve euro ne kadar?)

Paylaş
Döviz düşmüyor! (Dolar ve euro ne kadar?)

Küresel piyasalarda riskten kaçan yatırımcılar dövize park etmeye devam ediyor. Dolar ve euro artan taleple özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde rekor üstüne rekor kırıyor. Saat 11:25 itibariyle dolar 4.08 lirayı da aşarak 4.0827 lira ile yeni rekor düzeye, euro da 5.0316 ile yeni rekor düzeye çıktı

Dövizde sular bir türlü durulmuyor. Dolar, euro ve sterlin dün rekor üstüne rekor kırdı. Dolar’ın 4.0751 lirayla tarihinin en yüksek seviyesini gördüğü sıralarda, euro ise 5.0117 lirayla rekor tazeledi. Euro en son 23 Mart’ta 4.9778 liraya çıkmıştı. Sessiz sedasız uçuşa geçen İngiliz Sterlin’i de dün tarihinde ilk kez 5.7506’yı gördü.

SAVAŞ BAŞLADI


Dolar sadece TL karşısında değil Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler grubunda yer alan Rusya, Güney Afrika para birimleri karşısında da yükselişte. Bir başka deyişle dövizdeki yüksek tansiyon sadece TL ile ilgili değil. Global bir endişe var. Bunu da tetikleyen ABD Başkanı Trump olmuştu. Hatırlanacağı üzere Trump geçen hafta Çin’le ticaret savaşını resmen başlatmıştı.

PİYASALAR GERGİN


Haftasonu Suriye’de yaşanan gelişmeler de piyasaların radarında. Suriye’de Esad rejiminin Doğu Guta’da sivillere karşı kimyasal silah kullandığıyla ilgili haberler gündeme oturdu. Esad’ı suçlayan ABD, bu hamlenin ardından Suriye’ye saldırı sinyali verdi. Bu durumda Rusya ve ABD’nin karşı karşıya gelebileceği ifade edilmeye başlandı. Tüm bu olasılıklar piyasaları gerdi.

RUBLE DE ERİYOR


ABD ve Rusya arasındaki restleşme sonrasında Rus Rublesi de dolar karşısında yüzde 3.44 değer kaybetti. Jeopolitik risklerin, Türkiye özelinde yüksek cari açık ve enflasyon gibi nedenlerin TL’de kayba neden olduğunu belirten uzmanlar, “Dolarda 4.06 aşılırsa, 4.10’lar görülebilir. Euro’da 4.97’nin üzerinde kaldıkça 5.05 ve 5.12’nin görülme ihtimali artar” diyor.

DOLAR VE EURO GÜNE NASIL BAŞLADI?


Dolar ve euro yine rekor kırdı. Saat 11:25 itibariyle dolar 4.08 lirayı da aşarak 4.0827 lira ile yeni rekor düzeye, euro da 5.0316 ile yeni rekor düzeye çıktı

Haberin Devamı