Ekonomi Döviz fiyatları fırladı! Dolar ve euro ne kadar oldu?

Döviz fiyatları fırladı! Dolar ve euro ne kadar oldu?

Paylaş
Döviz fiyatları fırladı! Dolar ve euro ne kadar oldu?

PPK faiz kararları ardından dolar fiyatları güne 3,7820 seviyesinden başlayan dolar/TL paritesi, gün içinde kademeli yükselişini sürdürerek 3,85’ü aştı. Kurun gün içi en yüksek seviyesi 3,8552 olurken, şu sıralarda dolar TL karşısında 3,8430 seviyesinden işlem görüyor

Güne 3,7820 seviyesinden başlayan dolar/TL paritesi, gün içinde kademeli yükselişini sürdürerek 3,83'ü aştı. Kurun gün içi en yüksek seviyesi 3,8330 olurken, şu sıralarda dolar TL karşısında 3,8260 seviyesinden işlem görüyor.

EURO 4.11 SEVİYESİNİ GÖRDÜ



Güne 4,0580 seviyesinden başlayan euro da en 4,1360 seviyesini gördü. Euro da şu sıralarda 4,13 seviyesinden işlem görüyor.

DOLAR GÜNE 3.78 SEVİYESİNDE BAŞLAMIŞTI


Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini sabit tutarak koridorun üst bandı ve geç likidite penceresi faizini artırdığı PPK toplantısı ardından piyasada gözler bugün atılacak likidite adımlarında olacak.Dolar/TL dün PPK kararlarına sert yükseliş olarak ilk tepkiyi vermiş, sonrasında ise kayıplarının büyük kısmını geri almıştı. Dolar/TL bu sabah güne 3.7850 seviyesinden başlamıştı.

TL'DEKİ KIRILGANLIK DEVAM EDEBİLİR


Bankacılar alınan kararların piyasalarda global bazda bir bozulma olmaması halinde TL'de sert kayıpları engelleyeceğini ancak önümüzdeki günlerde Fitch değerlendirmesi ve referandum sürecinin yanı sıra doların seyri de göz önüne alındığında TL'deki kırılganlığın devam edeceği görüşünde.




Haberin Devamı