Çocukluk Down sendromlu oğlunu tek başına büyütüyor
Paylaş
Down sendromlu oğlunu tek başına büyütüyor

Dünyanın her yerinden binlerce aile down sendromu ile karşı karşıyadır. Doktorların çocuklarının bu genetik kromozom fazlalığına sahip olduğunu söylediklerini duymak, ebeveynler için gerçek bir yük olarak algılanabiliyor. Ancak bazı aileler de bu durum bir yük değil, lütuf olarak karşılanıyor. Rus asıllı Evgeny Anisimov için de durum öyle. İşte genç adam ve down sendromlu bebeğinin hikayesi…

Misha çok arzulanan ve uzun süredir beklenen bir çocuktu. Evgeny ve karısı, oğullarını karşılamaya hazırlanıyorlardı. Uzun saatler süren doğumdan sonra mutlu ebeveynler oğullarının ilk çığlıklarını duydular.

Haberin Devamı

Bebeğin doğumundan hemen sonraki ilk dakikalarda, ebeveynler doğum uzmanından bebeklerinin down sendromlu doğduğunu öğrendiler.

Aynı zamanda, küçük Misha'nın zatürre olduğu ve doktorların hayatını kurtarmak için mücadele ettiği ortaya çıktı.

Bebeğin annesi bu özel durumla bir çocuk yetiştirmeye hazır değildi. Onu bir yetimhaneye göndermeleri gerektiği konusunda ısrar etti. Ancak Evgeny kararında netti: Bu, yuvasının yıkılması anlamına gelse bile, tüm sorumluluğu üstlenir ve çocuğu tek başına büyütürdü. O ve karısı çok geçmeden ayrıldı ve yeni hayatı Evgeny ve bebeği için başladı.

Genç baba süt bulmakta zorlandı

Misha zatürreden kurtulduktan sonra, Evgeny onu eve götürdü ve böylece ebeveynlik zorlukları zinciri başlamış oldu. En zor konulardan biri emzirmekti. Neyse ki, bu aileye kayıtsız kalmayan insanlar vardı ve çok geçmeden Misha'nın anne sütü bağışçısı oldu.

Haberin Devamı

Misha doğduktan sonra babası çevresinden çok sert tepkiler aldı. Ancak gerçek arkadaşlar sadık kaldı ve bu baba-oğul ikilisinin hayatında aktif bir rol almaya başladı. Bebeğin günlük bakımı için gerekli olan hediyeleri ve eşyaları gönderiyorlar ve bu küçük bey efendinin nasıl mutlu bir şekilde büyüdüğünü görmek için sık sık Misha'yı ziyaret ediyorlar.

Down Sendromlu çocukların özelliklerinden biri, her birinin farklı yeteneklere ve gelişme yeteneğine sahip olmasıdır. Evgeny, Misha'nın entelektüel potansiyeline inanıyor ve onu destekleyici oyunlar oynatıyor.