Ekonomi Dünya şampiyonluğuna oynayan şehir: Antalya

Dünya şampiyonluğuna oynayan şehir: Antalya

Paylaş
Dünya şampiyonluğuna oynayan şehir: Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yazdı... Antalya, binlerce yıllık Akdeniz medeniyetlerinin izlerini taşıyan, tarih ve tabiat zengini şanslı bir şehir

2018’de 14 milyona yakın yabancı ziyaretçiyi ağırlayan şehrimiz, New York ile birlikte dünyada en fazla konaklamalı turist ağırlayan 3. şehir. Ülke ekonomisine yalnızca turizm girdileri ile 10 milyar dolardan fazla katkı sunan şehrimizde global oynayıp lokal düşünerek hareket ediyoruz. Tarihi ve coğrafi özellikleri koruyarak altyapı hizmetleri ile sorunsuz şehir yapma uğraşımızın sonuç vermesi Antalyalı hemşerilerimi de mutlu ediyor.

Haberin Devamı

GÖNÜL KÖPRÜLERİ

Böylesi bir şehirde yaptığımız ve yapacağımız hizmet ve projelerin Antalya’ya sadece turist değil, aynı zamanda yabancı şirketleri, güzel bir şehirde yaşamak isteyen insanları da çekeceğinin bilincindeyiz. Bu düşünceyle şehre kazandırdığımız ‘Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı’ dünyanın en güzel sahil projelerinden biri oldu. Bu başarısını da Avrupa Konseyi’nde Genel Sekreter Andreas Kiefer’in bizzat elinden aldığım çevre düzenleme dalındaki birincilik ödülü ile taçlandırdı. Bataklık bir alandan kartpostalları süsleyecek bir güzelliğe kavuşturduğumuz Boğaçayı Projesi de şehrimizin yeni yaşam alanlarından biri oldu.

Belediyeciliği sadece altyapı ve üst yapı üzerine kurmuyoruz. Vatandaşa direkt temas eden sosyal belediyeciliği yani gönül belediyeciliğini çok önemsiyoruz. Bu anlamda Türkiye’de ilk olan Mola Evleri, Palyatif Bakım Merkezi ve Engelli rehabilitasyon Merkezi gibi projelerimizle hizmet veriyoruz. Antalya’nın gönül belediyeciliği model alınmakta. Katlı köprülü kavşakları yapıyor iken esas olanın gönül köprüleri kurmak olduğunu da unutmuyoruz.

Haberin Devamı

YARININ ANTALYA'SI

Modern bir şehrin önceliği rahat ve kesintisiz ulaşımdır. raylı sistemle buluşturduğumuz Antalya’yı Konyaaltı-Lara metrosu ile bağlayarak, trafik sorununu çözeceğiz. Dünyanın film çekimi için en uygun iklimine sahip Antalya’da Hollywood’daki film stüdyolarının da çok üzerine çıkan projemizi hayata geçirmek için çalışmaya başladık.

Türkiye’de bir ilk olacak Safari Park Projesi ile ülkemize dev bir yatırım kazandıracağız. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Oscar’a uzanan yolda sinema otoriterlerince önemli bir referans olarak değerlendirilmesi bizi Kültür Vadisi projemizi bir an önce tamamlama yönünde teşvik etti. ‘Kültür Vadisi’ni Antalya’ya kazandırarak sinema şehri markasını güçlendireceğiz. çocuklar, gençler, kadınlar ve yaşlılara dönük sosyal projeleri bundan sonra da ihmal etmeyeceğiz.

Eğitimden sağlığa, spordan sanata her alanda iddiamızı sürdürecek, herkesin mutlu ve huzurlu yaşayacağı çağdaş, refahla buluşan şehrimizde hemşerilerimizle birlikte Yarının Antalya’sını inşa edeceğiz. Her alanda yıldızı parlayan şehrimizi şampiyonlar ligine taşıyacağız.

Haberin Devamı