Dünya 11 Eylül kurbanının 21 yıl sonra fotoğrafı oldu

11 Eylül kurbanının 21 yıl sonra fotoğrafı oldu

Paylaş
11 Eylül kurbanının 21 yıl sonra fotoğrafı oldu

11 Eylül 2001 tarihinde New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne gerçekleştirilen terör saldırısında 3 bin kişi hayatını kaybetmişti. Terör kurbanları için açılan müzede fotoğrafı olmayan 2 vardı. Müze görevlisi bu fotoğrafları bulmak için çalışma başlattı ve birini 21 yıl sonra buldu.

Tarihin en kanlı terör saldırısı 11 Eylül 2001’de ABD’de meydana gelmiş, kaçırılan 4 uçağın çarptığı İkiz Kuleler ile Pentagon’da 3 bin kişi ölmüştü. Yıkılan İkiz Kuleler’in bulunduğu New York’ta açılan 11 Eylül Müzesi’nde kurbanların fotoğraflarının yer aldığı bir anıt bulunuyor. Ancak anıtta 2 kişinin fotoğrafı y,oktu. Müze görevlisi Grant Llera, bu fotoğrafları bulmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Fotoğraf: CBS

YILLIKTA BULUNDU

Bu iki kişiden biri Kuzey Kulesi’ndeki kafede çalışan Albert Ogletree’ydi. Grant Llera, Albert Ogletree’nin memleketi Detroit’e gitti. Orada, ölen adamın mezun olduğu liseyi buldu. Sonra da lise yıllığından Albert Ogletree’nin fotoğrafına ulaştı. Albert Ogletree’nin fotoğrafı, saldırının 21’inci yıldönümünde yerine yerleştirildi. Fotoğrafı bulunmayan tek kurban Antonio Dorsey Pratt kaldı.