Dünya 111 yıl sonra bir Titanik faciası daha! Turistler okyanusta kayboldu

111 yıl sonra bir Titanik faciası daha! Turistler okyanusta kayboldu

Paylaş
111 yıl sonra bir Titanik faciası daha! Turistler okyanusta kayboldu

15 Nisan 1912 sabahın erken saatlerinde, Southampton'dan New York'a yaptığı yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batan Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı, Atlas Okyanusu'nda kayboldu.Yolcuları arasında milyarder iş insanı da var.

15 Nisan 1912 sabahın erken saatlerinde, Southampton'dan New York'a yaptığı yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batan Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı, Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

Haberin Devamı

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı Film ile hafızalara kazınan Titanik bir kez daha gündemde. Gösterime girdiği dönemde gişe rekorları kıran film ile popülaritesini daha da artıran gemi yeni bir trajediye ev sahipliği yapmış olabilir.

Titanik filminden bir kare

ABD basınında yer alan haberlere göre, Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracı, Atlas Okyanusu'nda kayboldu.

ZAMANA KARŞI YARIŞ

Amerika Birleşik Devletleri'nde Boston Sahil Güvenlik Birimi tarafından BBC'ye verilen bilgiye göre, deniz aracını ve araçtakileri bulmak için bugün arama ve kurtarma operasyonu başlatıldı. İngiliz Sky News denizlatıdakileri kurtarmak için zaman karşı yarış verildiğini yazdı.

Haberin Devamı

New York Post ise kurtarma operasyonunun tarihin en derin kurtarma girişimi olacağını yazdı. Zira denizaltının batmış olabileceği ilk akla gelen senaryo olarak öne çıkıyor.

İNGİLİZ MİLYARDER DE İÇİNDEYDİ

Denizaltının sahibi olan OceanGate Expeditions şirketinin CEO’su Stockton Rush, Fransız kaşif PH Nargeolet ve İngiliz milyarder Hamish Harding’in keşif turunu çıkanlar arasında bulunduğu açıklandı.

1912’de batan Titanik gemisinin enkazı Kanada’daki Newfoundland’den 740 kilometre mesafede suyun 3 bin 810 metre derininde yatıyor. 250 bin dolarlık bilet karşılığında enkaza keşif turları düzenleyen şirkete ait denizaltının beş kişi kapasiteli olduğu belirtildi.

Kaybolan denizaltı, OceanGates’in Titan olarak adlandırdığı bir araç.

8 SAATLİK TUR

Titanik'in enkazını görmek isteyenler için zaman zaman küçük deniz araçlarıyla paralı turlar düzenleniyor.
Enkaza yapılan birkaç günlük gezilerin maliyetinin on binlerce doları bulduğu belirtiliyor. Okyanusa dalış ve çıkış dahil olmak üzere Titanik'in enkazına yapılan tur yaklaşık sekiz saat sürüyor.

OceanGates’in tarihi gemi enkazını görmeyi sağlayan geziler son yıllarda iyice popülerleşmeye başlamıştı.

Şirket, 250 bin dolara kadar çıkan ücretler karşılığında bu imkânı ziyaret etmek isteyenlere sunuyordu.

2022'DE YİNE KAYBOLMUŞTU

Öte yandan Titanik enkazına turist gezisinde kaybolan denizaltı, geçen yıl da benzer bir yolculukta yaklaşık iki buçuk saat kaybolmuştu. Muhabir David Pogue, geçen aynı denizaltıda olduğunu tweetledi. Pogue, "Titanik'e giden OceanGate denizaltısının da GEÇEN yaz ben gemideyken birkaç saatliğine kaybolduğunu hatırlarsınız" dedi. 

Haberin Devamı

Pogue gezide denizaltının su altında hareketine rehberlik eden gemiyle iletişimini kaybettiğini belirtti. 

 

Ünlü geminin enkazı, Kanada'nın sahil kenti Newfoundland'un yaklaşık 600km açığında ve Atlas Okyanusu'nda 3 bin 800 metre derinlikte.

Yapıldığı dönemin en büyük gemisi olan Titanik, 1912'de İngiltere'nin Southampton limanından ABD'nin New York kentine yaptığı ilk yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batmıştı. Gemideki 2 bin 200 yolcu ve mürettebattan en az 1500'ü hayatını yitirmişti. Titanik'in enkazı 1985'te keşfedilmesinden bu yana kapsamlı şekilde araştırılıyor.