Dünya 13 numaralı ağıldaki büyük gizem! Günlerdir böyle dönüyorlar

13 numaralı ağıldaki büyük gizem! Günlerdir böyle dönüyorlar

Paylaş
13 numaralı ağıldaki büyük gizem! Günlerdir böyle dönüyorlar

Çin'in kuzey kısmında bulunan bir çiftlikte çekilen görüntülerde bir sürü koyunun çember çizerek hareket ettiği görüldü.

Posta.com.tr | Çin'deki koyunların söz konusu görüntülerdeki hallerinin yaklaşık 12 gündür sürdüğü bildirilirken sosyal medyada gündem olan görüntüler, koyunları anlamaya çalışan insanları şoke etti ve kafalarını karıştırdı.

Haberin Devamı
13 numaralı ağıldaki büyük gizem Çin'in kuzey kısmında bulunan bir çiftlikte çekilen görüntülerde bir sürü koyunun çember çizerek hareket ettiği görüldü.

Koyunların sahibi olduğunu söyleyen Miao isimli kadın, sürüsünün davranışları karşısında şaşkına döndüğünü ifade etti. Miao, koyunların bu eyleminin, ilk olarak birkaç koyunla başladığını, daha sonraysa sürünün diğer üyelerinin de katıldığını aktardı.

SADECE O AĞILDA ÇEMBER ÇİZİYORLAR

Çiftlikte bulunan güvenlik kameralarına takılan bu görüntülerde, yüzlerce koyunun bir daire içinde birbirini takip ettiği görülürken diğer koyunlar çemberin ortasında duruyor ve bazıları sonunda gösteriye katılmaya karar veriyor. Diğerleri ise çemberin tam ortasında kıpırdamadan duruyor.

Çiftlikte 34 koyun sürüsü var, ancak sadece 13 numaralı ağıldaki koyunların bu hareketi gerçekleştirdiği bildirildi. Koyunların bu şekilde davranmasına ve bu şaşırtıcı gösteriyi yapmasına neyin sebep olduğu ise bilinmiyor.

Haberin Devamı

NEDENİNİ KİMSE BİLMİYOR

Bununla birlikte bazı hayvanların, yönlerini şaşırmasına ve dönmeye başlamasına neden olan bir "listeriosis hastalığı", beynin bir tarafının iltihaplanmasına yol açabiliyor. Koyunların bu tuhaf hareketlerinin sebebinin de bu hastalık olabileceği düşünülüyor.

Bilim insanları köpekbalıkları ve kaplumbağalar gibi diğer bazı hayvanların neden dairesel şekilde hareket ettiklerini uzun süredir araştırıyor. Ancak henüz bunun nedenine ilişkin bir sonuca varabilmiş değiller.