Dünya 16 yıl önce kaybolmuştu... Madeleine McCann için yeni arama

16 yıl önce kaybolmuştu... Madeleine McCann için yeni arama

Paylaş
16 yıl önce kaybolmuştu... Madeleine McCann için yeni arama

2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapan İngiliz Kate ve Gerry McCann çiftinin 3 yaşındaki kızları Madeleine McCann, otel odasından kaçırılmıştı. O günden bu yana Maddie'den hiçbir haber alınamıyordu. Aradan geçen 16 yılın ardından polis, Madeleine'a ait bir iz bulabilmek için davanın baş şüphelisinin ziyaret ettiği bölgede arama çalışması başlattı.

Posta.com.tr | Portekiz’de 2007’de ailesiyle tatildeyken kaybolan İngiliz Madeleine (Maddie) McCann’in davası sürüyor. İngiliz Kate ve Gerry McCann çifti, ikizleri ve o dönem 3 yaşında olan kızları Madeleine ile Mayıs 2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapıyordu.

Haberin Devamı

Çift, 3 Mayıs akşamı kaldıkları otelin yakınındaki restoranda yemek yemiş, döndüklerinde Madeleine’in yatağında olmadığını görmüşlerdi. Dünya basını da olaya büyük ilgi göstermiş ancak aradan geçen 15 yılda Madeleine’den hiçbir iz bulunamamıştı.

3 Haziran 2020’de polis, pedofili ve tecavüz suçlarından mahkum Alman Christian Brueckner’ın (45) olayla ilgisi olabileceğini açıklamıştı. 27 Nisan 2021’de de Christian Brueckner davanın ‘resmi şüphelisi’ olarak duyurulmuştu. 

Brueckner’in 1996’dan bu yana Avrupa çapında dört ayrı çocuk cinayetine adı karıştı.

Maddie’nin kaybolduğu gün civardaki tek sabıkalı Brueckner’dı ve kamyonetiyle oradan geçmişti. Söz konusu kamyonetten DNA örnekleri toplandı.

Maddie’nin kaybolduğu gün nerede olduğunu açıklamayan Brueckner, civardaki tek sabıkalıydı. Brueckner, Maddie’nin kaybolduğu bölgede 72 yaşındaki ABD’li bir turiste tecavüzden 7 yıllık hapis cezasını Almanya’da çekiyor. 

Haberin Devamı

'KÜÇÜK CENNETİM'

Aradan geçen 16 yılın ardından küçük kıza ait bir iz bulabilmek için yeniden arama çalışmaları başlatıldı. Algarve’de dün polis dalgıçlar, Madeleine’in kaybolduğu yerin yakınındaki bir barajın gölünde arama yapmaya başladı. Aramanın, baş şüpheli Brueckner’ın aynı bölgede 2007’de “küçük cennetim” notuyla çekilmiş fotoğraflarının bulunmasının ardından gerçekleştirildiği aktarıldı.

Aynı baraj gölü 2008 ve 2014’te de aranmış ancak hiçbir ize rastlanmamıştı. Dünkü aramada ileri teknolojinin kullanıldığı ve baraj gölünün çevresindeki alanın kazılacağı belirtildi.