Dünya 17 kişiyi öldürmüştü... Suçu annesine atacak

17 kişiyi öldürmüştü... Suçu annesine atacak

Paylaş
17 kişiyi öldürmüştü... Suçu annesine atacak

ABD’de okulda düzenlediği silahlı saldırı ile 17 kişiyi öldüren Nikolas Cruz, cezasını hafifletmek için suçu kendisine hamileyken madde kullanan annesine atmaya hazırlanıyor.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Parkland kentindeki okul baskınında 17 kişiyi öldüren Nikolas Cruz (23), sıradışı bir savunma yapacak. 14 Şubat 2018’de çantasına sakladığı silahla girdiği Marjory Stoneman Douglas Lisesi’ni kana bulayan Cruz, suçu annesi Brenda Woodard’a atmaya hazırlanıyor. Doğar doğmaz evlatlık verilen Cruz, gebeliğinde kokain ve alkol kullanan biyolojik annesi Woodard’ın kendisinde kişilik bozukluğunu tetiklediğini öne sürecek. Cruz, üç yaşındayken gelişiminde gecikmeler olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

BİLİMSEL MAKALE DELİLİ

Altı yaşındayken de evlat edinen babasının ölümüne şahit olmuştu. 16 yaşına geldiğinde savaşlar, ölüm ve cinayetler ilgi alanı olmuştu. Okul hayatında sık sık akran zorbalığına uğramıştı. Gebelik sırasında madde kullanımının çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini gerilettiği, şiddet eğilimi gibi davranışsal bozuklukları tetiklediği çok kez bilimsel makalelere konu olmuştu.

Cruz’un savunma ekibinin lideri avukat Melisa McNeill, bu bilimsel bilgiler ile müvekkilinin idam cezası yerine müebbet hapis cezası almasını sağlamaya çalışacak. Cezaya beş kadın ve yedi erkekten oluşan jüri heyeti karar verecek.