Dünya 1958'de aniden ortadan kayboldular! Martin ailesinin gizemli kaybında ürkütücü ihtimaller

1958'de aniden ortadan kayboldular! Martin ailesinin gizemli kaybında ürkütücü ihtimaller

Paylaş
1958'de aniden ortadan kayboldular! Martin ailesinin gizemli kaybında ürkütücü  ihtimaller

Noel'den yalnızca birkaç gün önce Oregon'da bir aile adeta sırra kadem bastı. Bu kayboluşun ardında bir kaza mı yoksa bir cinayet serisi mi olduğu hâlâ gizemini koruyor. Dedektiflere göre ailenin yok olmasının ardında iki ihtimal var.

Posta.com.tr | 7 Aralık 1958 günü öğleden sonra, Martin ailesinin beş üyesi Ford marka arabalarına bindi. Noel yaklaşırken, aile Portland'daki evlerini süslemek için Columbia River Gorge'a giderek biraz çiçek toplamaya karar vermişti. 

Haberin Devamı

Muhtemelen kısa süre sonra geri dönmeyi planladıkları için bulaşıkları lavaboda ve çamaşırları çamaşır makinesinde bıraktılar. Ancak Martin ailesi asla eve dönmedi. O kış günü ortadan kaybolup bir daha hiç canlı olarak görülmediler. 

Yıllar süren soruşturmada dedektifler beş kişilik ailenin davasını çözmeye çalıştı. Aile Columbia nehrine mi düştü? Yoksa ailenin en büyük ve hayatta kalan tek çocuğu Donald Martin tarafından mı öldürüldüler?

MARTİN AİLESİNİN SON GÜNLERİ

Kaybolmadan önceki gece, ailenin babası 54 yaşındaki Kenneth Martin, Noel Baba kostümü giydi. Aile geleneği olarak komşularına şeker dağıttığı bir Noel partisine katıldı. Ertesi gün, Kenneth hâlâ Noel Baba kostümünü çıkarmamıştı. Aile pazar gezintisi için yola çıkana kadar Kenneth hâlâ pek ayık sayılmazdı. The Charley Project'in bildirdiğine göre, 48 yaşındaki eşi Barbara Martin makinede bir miktar çamaşır bırakmıştı.

Haberin Devamı

En büyük kızları Barbie, yerel lisede okuyan 14 yaşında bir birinci sınıf öğrencisiydi. Barbie ile 13 yaşındaki kız kardeşi Virginia ve 11 yaşındaki Sue, pazar gezintisi için arabanın arka koltuğundaki yerlerini aldılar. 

Martin ailesi kaybolmadan önce en az iki yerde durdu. Portland'a yaklaşık 60 mil uzaklıktaki Hood River'daki bir restoranda yemek yediler ve Columbia nehrinin yaklaşık 40 mil yukarısındaki Cascade Locks'tan benzin satın aldılar. Aile, arabanın deposunu doldurduktan sonra ortadan kayboldu. 

Martin ailesi Portland'e bir daha dönmediklerinde arkadaşları polisi aradı. Ancak ortada Martinlerle ilgili çok az ipucu vardı. 

DAVADA İLK İPUÇLARI

Beş kişilik ailenin bir anda ortadan kaybolması polisi şaşkına çevirdi. Bölgeyi defalarca aramalara rağmen aileden tek bir iz ve hatta arabalarını bile bulamadılar. 

İlk ipucu, Martinler kaybolduktan iki hafta sonra ortaya çıktı. Kenneth Martin'in ortadan kayboldukları gün beş galon benzin aldığını gösteren bir makbuz, ailenin evine postayla gönderilmişti. O zamandan beri Martin ailesinin banka hesabından hiç para çekilmemişti.

Makbuz, yetkilileri ailenin son görüldüğü yer olan Cascade Locks'a götürdü. Ancak soruşturma yine çıkmaza girdi. 

Haberin Devamı

Aileyi gördüğünü iddia eden yüzlerce kişiden polis  karakoluna telefon ve mektup yağmaya başladı. Ancak bu ipuçlarının hiçbiri polisi kayıp aileye yaklaştırmadı.

AİLEDEN İKİ KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Yetkililer bölgedeki dev ormanlık alanlar aramaya başladı. Ardından Şubat 1959'da bir ipucuyla karşılaştılar. Columbia nehrine bakan bir uçurumda, ailenin 1954 model Ford aracıyla eşleşen bir dizi lastik izi bulundu. İzler uçuruma doğru gidiyor gibi gözüküyordu. Acaba Martin ailesi araçlarıyla geri geri giderken nehre mi düşmüştü?

Arabayı bulmayı uman Ordu Mühendisler Birliği, Bonneville Barajı'nın arkasındaki su seviyesini azalttı. Ancak aramalar başarısız oldu. 

Sonraki ipucuna kadar aradan aylar geçti. Nihayet, Mayıs 1959'da, yetkililer Virginia ve Sue'nun cesetlerini Columbia nehrinde yüzerken buldu. Çocukların ölüm nedeni boğulma olarak kayıtlara geçti. Ancak Virginia Martin'in cesedinin kafatasında gizemli bir delik vardı. Kızları vücutları çok uzun süredir çürüdüğü için otopside bu deliğe neyin sebep olduğu bulunamadı. 

Haberin Devamı

Kenneth, Barbara ve Barbie ise hâlâ kayıptı. Acaba onlar da mı ölmüştü? 

Kayıp Martin ailesiyle ilgili bilgi verecek kişilere bin dolar para ödülü verilecekti.

MARTİN AİLESİNİN HAYATTA KALAN TEK ÜYESİ

Gizemli olaylar birbirini takip ederken, Martin ailesinden yalnızca bir kişi hayatta kalmıştı: Donanmada görev yapan 28 yaşındaki büyük çocuk Donald Martin. 
New York'ta görev yapan Donald, ailenin mirasını almak için Portland'a döndü ancak kız kardeşlerinin cenazesi için gelmedi. 

KOIN 6'ya göre Donald, o sırada Dedektif Walter Graven'e "Ailemi öldürecek kimseyi tanımıyorum. Bunun için bir sebep yok ama bunun nasıl bir kaza olabileceğini anlayamıyorum" demişti. 

Dedektif Graven, kayıp Martin ailesini ortaya çıkarmak için yıllarını harcadı. Ancak en sonunda sarısıcı bir sonuca vardı: Donald, ailenin kaybolmasına neden olmuş olabilir. 

Donald'ı ortadan kaybolmayla ilişkilendiren başka bir kanıt parçası: Martinlerin en son canlı görüldüğü Cascade Locks'ta terk edilmiş çalıntı bir arabanın yanında bulunan kanlı bir silahtı.

Haberin Devamı

Silahı bulan Cox çifti, yerel şerife teslim etti ancak şerif kanıt olarak işlemedi. Daha sonra dedektifler, bu silahın Donald Martin ile şaşırtıcı bir bağlantısı olduğunu fark etti. Birkaç yıl önce Donald, tabanca da dahil birkaç mal çaldığı gerekçesiyle çalıştığı dükkandan kovulmuştu. 

Davanın üzerinden yıllar geçmişti. Dedektif Graven notlarına "Kimseden işbirliği alamasam da çözülemeyecek cinayet yoktur" diye yazmıştı. Ancak Graven, kayıp Martin ailesinin davasını asla çözmedi ve 1988'de öldü. 

Şüpheli çocuk Donald Martin ise 2004 yılında öldü.  Martin'lerin ortadan kaybolmasının üzerinden altmış yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen dava çözülemedi. 

Kanıtlar, önde gelen iki olasılığa işaret ediyor. Kenneth Martin, arabasına beş galon benzin koyduktan sonra yanlışlıkla aracını Columbia nehrine düşürmüş olabilir. Ya da ailenin en büyük oğlu Donald Martin tüm aile üyelerini öldürmüş olabilir.