Dünya 20 yaşındaki kadını çocuk sanıyorlar! Nadir görülen hastalık

20 yaşındaki kadını çocuk sanıyorlar! Nadir görülen hastalık

Paylaş
20 yaşındaki kadını çocuk sanıyorlar! Nadir görülen hastalık

20 yaşındaki kadın nadir görülen hastalık nedeniyle çocuk zannediliyor. Ancak bu durum ona kendini 'çok özel' hissettiriyor.

20 yaşındaki Aboli Jarit, büyümesini erken yaşta durduran nadir hastalığı nedeniyle çocuk zannediliyor. 

Haberin Devamı

Aboli Jarit, böbrek raşitizmi hastalığına sahip. Bu sendrom kemiklerinde şekil bozukuğuna neden olan krinik bir böbrek rahatsızlığı olduğu için Aboli'nin boyu 1 metreden daha fazla uzamıyor ve yürüyemiyor. 

Boyu 1 metreyi bulduktan sonra büyümesi duran Aboli, mesanesiz doğduğu için bebek bezi takmak zorunda kalıyor. Aboli, yürüyememesine rağmen 'genç göründüğü için' halinden memnun olduğunu söylüyor. 

Hindistan'da şarkıcılık yapan Aboli, "Kendimi iyi, şanslı ve çok özel hissediyorum. Herkes büyüdüğünde farklı görünmeye başlıyor ama ben olduğum gibi görünüyorum ki bu aslında çok hoşuma gidiyor. Beni hiç değişmeyen havalı küçük bir çocuk gibi yarattığı için Tanrı'ya şükrediyorum" diyor. 

Çocukken şarkı söylemeye ve dans etmeye başlayan Aboli, her zaman bir oyuncu olmayı hayal etti. Ancak kemikleri giderek zayıfladığı için ayakta duramaz hale geldi. Dengesini kaybetmeye ve düşmeye başladı. Yürümek o kadar acı verici hale gelmişti ki en sonunda yürümeyi tamamen bıraktı. 

Haberin Devamı

Şimdi oturarak şarkı söylemeye ve dans etmeye devam eden Aboli'nin sosyal medyada hatırı sayılır bir hayran kitlesi var. 

Kardeşi Akash tarafından bir yetenek yarışmasına katılan Aboli, finale yükselince kendine olan güveni de arttı. O zamandan beri oyuncu olmak için çabalıyor. Hatta Indian Idol'da başrol oynayabildi.