Dünya 20 yıl önce kaybolmuştu... Tüyler ürperten iddia! Cesedini kebabın içine kattılar

20 yıl önce kaybolmuştu... Tüyler ürperten iddia! Cesedini kebabın içine kattılar

Paylaş
20 yıl önce kaybolmuştu... Tüyler ürperten iddia! Cesedini kebabın içine kattılar

Charlene Downes, İngiltere'nin Blackpool kentinde kaybolduğunda henüz 14 yaşındaydı. O zamandan beri kendisinden haber alınamayan genç kız hakkında savcıların ortaya attığı iddialar tüyler ürperticiydi. Çözülememiş davalara yeniden bakan bir ekip, kayboluşunun 20. yıldönümünde Charlene Downes'ın şüpheli cinayetini ele almaya karar verdi.

Posta.com.tr | 14 yaşındaki Charlene Downes, 1 Kasım 2003'te Blackpool'da ortadan kayboldu. Polis, Charlene'nin kayboluşunu kasabadaki çocuk kaçakçılarına bağladı ancak kimse hüküm giymedi. Yetkililer, iki adamın Charlene'nin ölümünden sorumlu olduğunu düşünüyordu. 

Haberin Devamı

2007'de görülen duruşmada, Charlene'nin öldürüldüğü ve cesedinin korkunç bir şekilde ortadan kaldırıldığına yönelik iddialar yer aldı. Savcılara göre Charlene, öldürüldükten sonra cesedi parçalandı ve paket servis yapılan bir restoranın kebaplarında kullanıldı. Ancak davada hiçbir karara varılamadı. 

DAVA YENİDEN GÜNDEMDE

Şimdi ise Leeds Trinity Üniversitesi'nin 'soğuk dava' birimi, kanıtları yeniden inceliyor ve yeni ipuçları arıyor.

Üniversitenin öğretim görevlisi Dr. Kirsty Bennett, genç kızın davasının 'sistem tarafından hayal kırıklığına uğratıldığını' söyledi. Bennett, Charlene Downes İçin Adalet kampanyasından Ronay Crompton ile birlikte çalışıyor. 

'ONU KORUMASI GEREKEN HERKES YÜZÜSTÜ BIRAKTI'

Haberin Devamı

Ronay, "Amacımız Charlene'nin davasını gözden geçirmek, eksikliklerin nerede olduğunu görmek ve yeni kanıtlar bulmak. Charlene, onu güvende tutması gereken herkes tarafından yüzüstü bırakıldı. Polis, sosyal hizmetler, hepsi onu hayal kırıklığına uğrattı" dedi. 

Dava henüz çözülmemiş olsa da, polis davanın hâlâ açık olduğunu ve dedektiflerin sorumluları parmaklıklar ardına koymaya yardımcı olabilecek her türlü yeni bilgiyi duymaya açık olduğunu söylüyor.

Polis ayrıca Charlene'nin katillerinin bulunmasına yardım edecek bilgileri verenlere 100 bin sterlinlik ödül verecek. Lancashire Polisi sözcüsü, "Dava hala açık ve bilgisi olan herkesin bizimle iletişime geçmesini istiyoruz" dedi.