Dünya 22 dakikalık işkence

22 dakikalık işkence

Paylaş
22 dakikalık işkence

Dünyanın ilk nitrojenle idamı önceki gün ABD Alabama’da gerçekleşti. Cinayetten idama mahkum olan Kenneth Eugene Smith’in cezasının infazı 22 dakika sürdü. Mahkum tüm bu süre boyunca çırpınıp dururken tanıklar idamı ‘korkunç’ olarak tanımladı.

SON YEMEĞİNİ YİYEMEDİ

Haberin Devamı

ABD Alabama’da 1988’de Elizabeth Senneth’i öldürdüğü için idama mahkum edilen Kenneth Eugene Smith’in cezası önceki gün dünyada ilk kez uygulanan bir yöntem olan ‘nitrojen hipoksi’ ile gerçekleşti. Yüzü bir maskeyle kapatılan mahkum, saf nitrojen solumaya zorlandı. Organları yavaş yavaş iflas ederken bağlı olduğu sedyede çırpınıp duran Kennethh Eugene Smith’in idamı 22 dakika sürdü. Son yemeği biftek, patates mücveri ve yumurta olan mahkumun yaşayacağı dehşetin korkusundan çok az yiyebildiği öğrenildi.

EYALETE GÖRE INSANCIL

İdama tanıklık eden rahip Jeff Hood, infazı şimdiye kadar gördüğü ‘en kötü şey’ olarak tanımladı ve mahkum beklenenden çok daha yavaş öldüğü için hapishane yetkililerinin şok içinde nefes nefese kaldıklarını iddia etti. “Nitrojeni açtıklarında mahkum kasılmaya başladı, defalarca sedyenin üzerinde sıçradı, tüm sedyeyi salladı” diyen Jeff Hood, Kenneth Eugene Smith’in infazının bir ‘dehşet gösterisi’ olduğunu iddia etti. Alabama eyalet yetkilileri ise ‘etkili ve insancıl bir infaz yöntemi’ diyerek idamı ‘adalet için ileriye doğru bir adım’ olarak tanımladı.

Haberin Devamı

‘İNSANLIK GERİ ADIM ATTI’

Kenneth Eugene Smith, yüzüne gaz maskesi takılı olduğu halde söylediği son sözlerinde “Bu gece Alabama insanlığın geri adım atmasına neden oluyor... Sevgi, barış ve ışıkla ayrılıyorum” dedi ve sol eliyle ailesine kalp işareti yaptı. Mahkumun idama tanıklık eden eşi Deanna Smith, cezanın infazı sırasında haykırarak ağladı. Deanna Smith’in tişörtünde ‘Asla Yalnız Değilsin’ yazısının olması dikkat çekti. Jeff Hood, Deanna Smith ile birlikte düzenlediği basın toplantısında infazın beklenenden çok daha uzun sürdüğünü belirterek, “Gördüğümüz, birinin hayatı için mücadele ettiği dakikalardı” dedi.