Dünya 23 kişiyi katletti, her seferinde serbest kaldı! İdama giderken şok sözler

23 kişiyi katletti, her seferinde serbest kaldı! İdama giderken şok sözler

Paylaş
23 kişiyi katletti, her seferinde serbest kaldı! İdama giderken şok sözler

ABD'de 23 kişiyi katlettiği düşünülen ve yalnızca bunların 8'inin ispatlanmasıyla idam cezasına çarptırılan 'Demiryolu Katili' 9 kez yakalansa da hiç tutuklanmadı. Demiryolu Katili'nin ölüme giderken söylediği son sözler ise şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 1959 yılında Meksika'da dünyaya gelen Ángel Leoncio Reyes Recendis, 14 yaşına geldiğinde ABD'nin Florida eyaletine kaçak bir göçmen olarak gitti. 20 yıllık bir süreçte yakalanarak ya da gönüllü olarak 17 kez Meksika'ya dönen Recendis, her seferinde farklı sahte isimlerle ABD'ye girmeye devam etti.

Haberin Devamı

ABD-Meksika sınırını artık avucunun içi gibi bilen Recendis, yasa dışı şekilde trenlere atlayıp mevsimsel işlerde çalışmaya gidiyordu. Recendis, hayatını değiştirecek ilk büyük suçu 1986 yılında işlemişti. Ancak 1997 yılına kadar bu işlediği suç gizli kalacaktı. O artık bir seri katildi.

HAYATTA KALAN İLK VE TEK KURBAN

29 Ağustos 1997 tarihinde ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşayan Christopher Maier ve Holly Dunn çifti, üniversitenin yakınlarında düzenlenen bir partiye katılmak için yürüyorlardı. Burada elektrik trafosunun arkasına saklanan Recendis, çiftin önlerine atlayarak yollarını kesti.

Dehşete düşen çiftin ellerini ve ayaklarını bağlayan Recendis, etrafa bakınmak için onların yanından ayrıldı. Daha sonra elinde büyük bir taş ile geldi ve taşı Maier'in kafasına bıraktı. Ardından Dunn'a tecavüz etmeye başlayan Recendis, genç kızın çok direnç göstermesi üzerine onu ne kadar çabuk bir şekilde öldürebileceğini anlatatarak direncini kırdı.

Haberin Devamı

Büyük bir silah ile dövülen ve suratında çok sayıda yırtık yarasıyla kurtulan Dunn, 'Demiryolu Katili'nin hayatta kalan ilk ve tek kurbanı oldu.

DEHŞETİ ÜLKE BOYUNCA SÜRDÜ

Recendis, bu olayın ardından ülke genelinde trenlere kaçak yolcu olarak binip başka insanlara dehşeti yaşatmayı sürdürdü. İnsanlara yaptığı saldırılar her seferinde daha da vahşileşiyordu. Recendis'in işlediği cinayetler yalnızca göçmen bürosu tarafından gözaltına alındığında kesintiye uğruyordu. Recendis, buradan serbest kaldıktan sonra cinayetlerine devam ediyordu.

Teksas ve Georgia eyaletlerinde iki yaşlı kadını öldürene kadar döven Recendis, bunun ardından 1998 yılının 17 Aralık tarihinde Claudia Benton'ın Teksas'taki evine girdi. Benton, evinin yatak odasında bir heykel tarafından dövülerek öldürülmüş halde bulundu. Ancak Recendis, çoktan olay yerinden uzaklaşmıştı.

TÜM CİNAYETLERİ İLİŞKİLENDİREN KANITLAR

1999 yılının bahar aylarında yine Teksas'da bulunan bir rahip ve eşinin yaşadığı eve giren Recendis, Norman ve Karen Sirnic çiftini uyurlarken büyük bir balyozla döverek öldürdü. Ardından Karen'a tecavüz eden Recendis, artık tüm ülkenin dikkatini çekmişti ve her yerde aranıyordu.

Haberin Devamı

Cinayetleri araştıran yetkililer, Benton ve Sirnic olaylarının birbirlerine benzerliklerine dikkat çekti. İki olay mahalinden alınan DNA örnekleri uyuşuyordu. 1997 yılında işlenen Maier cinayeti de bu özellikleri taşıyordu ve DNA örnekleri yine uyuşmuştu. Bunun üzerine 1999 yılının Mayıs ayında Recendis için tutuklama emri çıkarıldı.

HER SEFERİNDE SERBEST BIRAKILDI...

Yaklaşık 18 ay süren süreçte Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairesi, 'Demiryolu Katili'ni tam 9 kere gözaltına almıştı ancak farklı kimlikler altında gizlenen Recendis her seferinde gönüllü olarak Meksika'ya geri dönmüştü. Göçmenlik Dairesi'nin en büyük hatası ise 1 Haziran 1999 gecesi meydana geldi. New Mexico eyaletinden ülkeye kaçak giriş yaparken yakalanan Recendis, yetkililere yine farklı bir kimlik vererek buradan 2 gün içerisinde kurtuldu.

Tekrar Teksas'a dönen Demiryolu Katili, burada 12 gün içerisinde tam 4 kişiyi katletti. 4 Haziran'da Recendis, Noemi Dominguez isimli bir öğretmene önce tecavüz etti ardından onu katletti. Daha sonra öldürdüğü kadından çaldığı araba ile gittiği yerde de 73 yaşındaki Josephine Konvicka'yı öldürdü.

Haberin Devamı

Recendis cinayetlerine devam ederken, kendisinin kız kardeşi de onu suçlarını itiraf edip teslim olması için ikna etmeye çalışıyordu. 13 Temmuz 1999'da ailesi ile birlikte bulunan Recendis, El Paso'da bulunan sınır köprüsünde yakalandı.


SON SÖZLERİ ŞOKE ETTİ

Duruşmalar sırasında ruhsal sıkıntıları olduğu söylenen Recendis'in aklını tamamen kaybetmediği ortaya çıktı. 2000 yılında Recendis'in tek hayatta kalan kurbanı olan Holly Dunn'ın verdiği ifadenin ardından işlediği 8 cinayeti itiraf etti. Recendis'in toplamda 23 kişiyi katlettiği düşünülüyor. Recendis, bu itiraflarının ardından idam cezasına çarptırıldı.

27 Haziran 2006 yılında idam edilmek üzere götürülen Recendis, kurbanlarının ailelerinden af diledi. Recendis, son sözleri olarak, "Hak ettiğimi yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı