Dünya 25 yıl önce okulda katliam yaptı! Sözleri şok etkisi yarattı

25 yıl önce okulda katliam yaptı! Sözleri şok etkisi yarattı

Paylaş
25 yıl önce okulda katliam yaptı! Sözleri şok etkisi yarattı

Henüz 14 yaşındayken ülkenin gündemine oturan bir katliam yaptı. Olayın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen hala hafızalardan silinmeyen korkunç olay, ABD'nin Kentucky eyaletindeki bir lisede gerçekleşti. O zamandan beri hapiste olan katilin ‘şeytani sesleri duymaya devam ettiğini’ söylemesi dehşetin büyüklüğünü gözler önüne seriyor... Ünlü yazarın kitabı ise katliamın ardından piyasadan çekildi.

Derleyen: Mine Bozkurt/ Posta.com.tr - Aralık 1997’de Kentucky’deki Heath Lisesi öğrencileri, sıradan bir ders günü için okula gitmişlerdi. O dönem 14 yaşında olan Michael Carneal’ın ise farklı planları vardı. Henüz lise 1’e başlamış olan Michael, ders başlamadan önce planladığı katliamı gerçekleştirecekti.

Haberin Devamı

Carneal, bir örtüyle gizlediği tabanca ve tüfeğini okula ‘sanat projesi’ yalanıyla soktu. Kız kardeşiyle birlikte yola çıkan Carneal, okula vardığında kulaklıklarını taktı, çantasından silahını çıkardı ve öğrencilere doğru 10 el ateş etti. 3 kız öğrenci bu saldırıda hayatını kaybetti, 5 öğrenci ise yaralandı.

Kurtulan öğrencilerden Brittney Thomas, sesleri duyduğu sırada arkasına döndüğünde namluyla burun buruna geldiğini söyledi. Bir diğer öğrenci Benjamin Strong, mahkemedeki ifadesinde Carneal’in silahı kendi kendine bıraktığını ve okul müdürü Bill Bond’a teslim olduğunu söyledi. Strong ayrıca Carneal’in ‘Beni öldür, lütfen. Bunu yaptığıma inanamıyorum’ dediğini aktardı.

OKULDA ZORBALIĞA UĞRUYORDU

Haberin Devamı

1998’de yargılanan Michael Carneal’in mental hastalığı nedeniyle katliam yaptığı kabul edildi. Yapılan incelemede Carneal’in diğer öğrenciler tarafından zorbalığa uğradığı belirlendi. Carneal ayrıca kaygı, depresyon ve şiddetli paranoya yaşıyordu. Sürekli izlendiğini düşünüyor, banyodayken bile havalandırmaları kapatıyordu.

Carneal’in dolabında o dönem Stephen King’in Richard Bachman takma adıyla yayımladığı ilk psikolojik gerilim romanı olan Rage bulunmuştu. Okul katliamından sonra yazar Stephen King, kitabının benzer olaylara ilham vermesinden korktuğu için baskıdan çekilmesini sağladı.

ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ KONULDU

Katliamın ardından Carneal’a şizotipal kişilik bozukluğu ve distimi teşhisi kondu ve tutukluyken tedavi edilmeye başlandı. Ancak tedavisini yapan doktor, Carneal’ın aslında paranoid şizofreniden muzdarip olduğunu keşfetti. Hapis süresi boyunca Michael Carneal’in tedavi görmesine izin verildi. O yıldan beri hapiste olan Carneal’in şartlı tahliye olasılığı ile müebbet hapsine karar verildi.

2007’de Carneal, okul katliamını gerçekleştirdiğini kabul edemeyecek kadar hasta olduğunu iddia ederek temyiz başvurusunda bulundu ve yeniden yargılanmasını istedi. Ancak Kentucky Yüksek Mahkemesi talebini reddetti.

ŞARTLI TAHLİYE ZAMANI GELDİ

Şimdi 25 yıllık hapis cezasını çeken Michael Carneal, şartlı tahliyeye hazırlanıyor. Ancak şartlı tahliye mahkemesi öncesi söylediğini sözler, duyanların kanının çekilmesine neden olacak cinsten...

Haberin Devamı

'ŞEYTANİ SESLERİ HÂLÂ DUYUYORUM'

Carneal, birtakım sesler duyduğunu ve bu seslerin onu şiddete yönelttiğini söylüyor.

“Kafamdaki sesler bazı şeyler yapmam gerektiğini söylüyor. Ancak bir silah çalmanın kötü şeylere yol açacağını bilmeliydim.”

Şartlı tahliyeye hazırlanan Carneal, kapsamlı bir terapi gördüğünü ancak ‘şeytani sesleri’ hâlâ duyduğunu söylüyor. Hatta bu seslerin 'kendisini merdivenlerden atması gerektiğini' söylediklerini de itiraf etti. 

Şartlı Tahliye Kurulu, Carneal’ın akıl sağlığını ‘zayıf’ olarak kaydetti ve hâlâ paranoyak düşünceleri olduğunu belirtti. Carneal ise kurula, yıllardır zihnindeki sesleri ve görüntüleri görmezden gelmeyi öğrendiğini söyledi.

“Büyük bir şey olmak zorunda değil. Yaptığınız her küçük şey birini etkiler. Bu birini dinlemek, bir şey taşımak olabilir. İleride topluma faydalı olabilecek bir şey yapmak istiyorum.”

Haberin Devamı

Carneal için Şartlı Tahliye Kurulu henüz bir karara varılamadı. Pazartesi günü gerçekleşecek olan mahkemede Carneal’ın ömür boyu hapis mi, yoksa şartlı tahliye mi alacağı kesinlik kazanacak.