Dünya 27 dakikada, tarihin en büyük mücevher soygunu

27 dakikada, tarihin en büyük mücevher soygunu

Paylaş
27 dakikada, tarihin en büyük mücevher soygunu

ABD’nin Los Angeles kenti yakınlarında 11 Temmuz tarihinde gerçekleşen mücevher soygunuyla ilgili akıl almaz ayrıntılar paylaşıldı. Hırsızlar 100 milyon dolar değerinde mücevher taşıyan nakliye aracını 27 dakika içinde boşaltmış.

Hırsızlar Kaliforniya’da düzenlenen bir fuardan aldığı mücevherleri taşıyan Brink’s isimli özel güvenlik şirketine ait zırhlı kamyonun peşine düştü. 18 farklı kuyumcuya ait mücevher taşıyan araç, gece saat 02.00 civarında bir konaklama alanına geldi. Mola veren güvenlik ekibi araçtan indikten sonra hırsızlar zırhlı kamyonun kilit mekanizmasını etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

25 İLA 30 DEĞERLİ PARÇA ÇALINDI

27 dakika içinde elmas, yakut, zümrüt, altın ve tasarım saatlerle dolu 25 - 30 çantayı çalıp kayıplara karıştılar. Mücevherlerin değerinin 100 milyon dolar olduğu açıklanırken, bu çapta bir soygunu en az birkaç kişiden oluşan profesyonel bir çetenin gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

NAKLİYE HIRSIZLIKLARI ÇOK GÖRÜLÜYOR

Araçta 100 milyon dolar değerinde mücevher bulunmasına rağmen 10 milyon doların altında bir sigorta yaptırıldığı da öğrenildi. Soygun, tarihin en büyük mücevher vurgunlarından biri olarak kayda geçti. Los Angeles nakliye hırsızlıklarının sık görüldüğü bir bölge. 2021’deki kamyon soygunlarında yaklaşık 57 milyon dolarlık zarar ortaya çıkmıştı.